ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πρόταση εργαζομένων στο χώρο της τέχνης προς το Δήμο Χανίων

Πρόταση εργαζομένων στο χώρο της τέχνης προς το Δήμο Χανίων

Προτάσεις συνεργασίας προς τον δήμο Χανίων, κατέθεσαν 98 καλλιτέχνες και τεχνικοί που διαμένουν ή/και δραστηριοποιούνται στα Χανιά. Οι προτάσεις τους τίθενται υπ’ όψιν του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Γιαννακάκη.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο που σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποίησε τους καλλιτέχνες, οι οποίοι εκτιμούν ότι υπάρχει η πρόθεση να γίνουν όμορφα πράγματα που θα στηρίξουν οικονομικά τους καλλιτέχνες και τους τεχνικούς που δραστηριοποιούνται στα Χανιά.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ο καλλιτεχνικός χώρος έχει πληγεί, πιθανόν, ανεπανόρθωτα. Γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Χανίων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό, σκεφτήκαμε να ενωθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Κατόπιν διαδικτυακής επικοινωνίας που έχουμε τον τελευταίο καιρό οι εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης στα Χανιά, σας προτείνουμε

Να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό κανάλι Τέχνης, στο οποίο θα προβάλλονται παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, αναλογίου, κουκλοθεάτρου, κ.λ.π. Οι παραστάσεις αυτές να αγοράζονται από το Δήμο Χανίων και να προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, κατά το μοντέλο του Δήμου Ηρακλείου που έχει ήδη δημιουργήσει ένα τέτοιο κανάλι.
Η κάθε πρόταση που θα κατατίθεται από εμάς προς το Δήμο θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη και να αναφέρει
α. Τον τίτλο

β. Το θέμα

γ. Τα ονόματα των συντελεστών

δ. Το κοστολόγιο

Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να είναι νέες παραγωγές, οι οποίες δεν έχουν παρουσιαστεί πουθενά στο παρελθόν.

Ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει την κάλυψη των παραγωγών με οπτικοακουστικά μέσα, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στην ποιότητα του ήχου και της εικόνας.
Με τον τρόπο αυτό, θα ανοίξουν θέσεις εργασίας και για τους τεχνικούς, των οποίων η δουλειά βρίσκεται επίσης σε αναστολή.

Ο Δήμος θα πρέπει να προσφέρει χώρο για την κινηματογράφηση των παραγωγών.
Ο Δήμος θα πρέπει να προσφέρει χώρο για πρόβες όταν αυτό ζητηθεί.
Η πρότασή μας αυτή ισχύει για όλο το έτος 2021.
Επίσης, επειδή πρόκειται για χρονιά που έχει και επετειακό χαρακτήρα στα πλαίσια αυτής θα μπορούσαν να ενταχθούν και θεματικές παραγωγές.

Τέλος, θέλουμε να σας διευκρινίσουμε ότι αυτά τα προτείνουμε τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και όλα τα μέτρα προστασίας.

Αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε είναι Τέχνη για όλους.

Την πρόταση υπογράφουν και στηρίζουν 98 καλλιτέχνες και τεχνικοί που διαμένουν ή/και δραστηριοποιούνται στα Χανιά».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/protasi-ergazomenon-sto-choro-tis-technis-pros-to-dimo-chanion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πρόταση εργαζομένων στο χώρο της τέχνης προς το Δήμο Χανίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb