ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π. Πέρκα : Δημιουργία όλων των προϋποθέσεων και υποδομών για μια δίκαιη μετάβαση

Π. Πέρκα : Δημιουργία όλων των προϋποθέσεων και υποδομών για μια δίκαιη μετάβαση

Τα εδαφικά σχέδια δίκαιης μετάβασης, συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και οι προυποθέσεις που πρέπει να δημιουργηθούν για την ανάπτυξη των περιοχών, την αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και την δημιουργία υποδομών για μια δίκαιη μετάβαση στην μετά λιγνίτη εποχή, ήταν τα σημαντίκοτερα θέματα στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία της στη βουλή η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και αναπληρώτρια τομεάρχης ενέργειας Πέτη Πέρκα στην παρουσιάση του Σχεδίου δίκαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών απο το ΥΠΕΝ.

Μεταξύ άλλων ανέφερε «Για μας είναι κομβικό σημείο η συμμετοχή και οι μικρομεσαίες επενδύσεις, όπως είναι οι ενεργειακές κοινότητες και όχι οι μεγάλης κλίμακας επενδύσεις. Υπάρχει μια υπερβολική εμμονή σε τεράστιες επενδύσεις φωτοβολταικών. Παρόλο που συμφωνούμε με τους στόχους για φωτοβολταικά, η εμμονή αυτή σημαίνει πως 4-5 επιχειρήσεις/επενδυτές θα πάρουν από το δημόσιο ταμείο όλα τα λεφτά και θα κάνουν όλα τα έργα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Δεν είναι δίκαιη μετάβαση.

Επιμένουμε στις μικρότερης κλίμακας επενδύσεις, είναι πιο αποτελεσματικές στην εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών και συντελούν στην αποκεντρωμένη και συμμετοχική ανάπτυξη. Ξαναβλέπω το Master Plan και βλέπω ότι ακόμα δεν υπάρχει η πρόβλεψη για τις ενεργειακές κοινότητες. Οι ενεργειακές κοινότητες είναι ένα εργαλείο που συμβάλλει στην ενεργοποίηση των πολιτών. Δώστε σημασία σε αυτό».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/p-perka-dimioyrgia-olon-ton-proypotheseon-kai-ypodomon-gia-mia-dikaii-metavasi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π. Πέρκα : Δημιουργία όλων των προϋποθέσεων και υποδομών για μια δίκαιη μετάβαση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb