ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ: Νεκρός ο βομβιστής του Νάσβιλ – Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα

ΗΠΑ: Νεκρός ο βομβιστής του Νάσβιλ – Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα

Ο 63χρονος Άντονι Γουόρνερ, βασικός ύποπτος για την βομβιστική ενέργεια που συγκλόνισε το κέντρο της Νάσβιλ το πρωί των Χριστουγέννων σκοτώθηκε όταν έγινε η έκρηξη στο τροχόσπιτο ανακοίνωσαν οι αρχές του Τενεσί, επικαλούμενες δείγματα DNA που συλλέχθηκαν στο σπίτι του στην κοντινή πόλη Άντιοκ.

Αστυνομικοί και δικαστικοί ανέφεραν πως είναι ακόμη νωρίς για να μιλήσουν σχετικά με τα κίνητρα.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν ο Γουόρνερ είχε ποινικό μητρώο ή αν τις είχε απασχολήσει καθ’ οιοδήποτε τρόπο, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι εργαζόταν στον τομέα της πληροφορικής.

Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο ιστορικό κέντρο της Νάσβιλ, το πρωί της Παρασκευής, ειδικά σε κτίριο της AT&T και τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό εγκατεστημένο σε αυτό. Εκεί λειτουργούσε κέντρο μεταγωγής.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών, την οποία είχαν καλέσει, ήταν καθ’ οδόν όταν ανατινάχθηκε το τροχόσπιτο.

Για περίπου 15 λεπτά πριν από την έκρηξη, ακουγόταν μαγνητοφωνημένο μήνυμα από μεγάφωνο στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Γυναικεία φωνή που έμοιαζε να έχει παραχθεί με τη χρήση υπολογιστή, προειδοποιούσε για την έκρηξη, ενώ ακουγόταν και το τραγούδι «Downtown».

Οι αρχές πρόλαβαν να εκκενώσουν έγκαιρα αρκετά κοντινά κτίρια.

Από την έκρηξη αυτή τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και στην κτηματομεσιτική εταιρείαAT&T, στην οποία ο ύποπτος δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης  τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια. Τον περασμένο Νοέμβριο, ενημέρωσε ότι παραιτείται χωρίς να δώσει εξηγήσεις.

Οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της AT&T ήταν εκτενείς και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στο Τενεσί, σε περιοχές στην Αλαμπάμα και στο Κεντάκι.

Το αεροδρόμιο της Νάσβιλ αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του για ώρες.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/frontpage/ipa-nekros-o-vomvistis-toy-nasvil-adieykrinista-ta-kinitra/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ: Νεκρός ο βομβιστής του Νάσβιλ – Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">