ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τηλεδιασκέψεις Γ. Αγγελοπούλου με τους πρέσβεις της Αυστραλίας και της Ρουμανίας


Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με εκπροσώπους ξένων χωρών, πραγματοποίησε χθες, τηλεδιασκέψεις με τον πρέσβη της Αυστραλίας, Arthur Spyrou και τον πρέσβη της Ρουμανίας, George Ciamba. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον Αυστραλό πρέσβη, η κυρία Αγγελοπούλου παρουσίασε το μέχρι τώρα έργο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι δεν λαμβάνει καμία κρατική χρηματοδότηση καθώς όλοι της οι πόροι για τη λειτουργία και τις δράσεις της προέρχονται από χορηγίες. 

Αναφέρθηκε, επίσης, στο κάλεσμα που απηύθυνε η Επιτροπή προς τους απανταχού Έλληνες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή μεγάλου αριθμού προτάσεων που προέρχονται από χώρες όλου του κόσμου, μεταξύ αυτών και από την ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία, ενώ τόνισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί να ενώσει όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της επετείου, επισημαίνοντας τον προσανατολισμό προς το μέλλον και τις αναπτυξιακές δράσεις. 

Από τη μεριά του, ο κ. Spyrou συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Ελληνο-αυστραλιανής κοινότητας να συμμετέχει με όποιο τρόπο μπορεί στους εορτασμούς της επετείου, υπογραμμίζοντας τον πατριωτισμό, την περηφάνεια και την αγάπη που νιώθουν οι ομογενείς της Αυστραλίας για την Ελλάδα. 

Παρουσίασε τις ιδέες που σχεδιάζει να υλοποιήσει η Πρεσβεία της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ενώ έκανε μνεία στη δίψα των νέων Ελληνοαυστραλών να μάθουν για την Ελλάδα, την ιστορία και τις ρίζες τους. 

Παράλληλα, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με την Επιτροπή και να συνδράμει το έργο της όπου είναι δυνατόν. Σημειώνεται, ότι ο κ. Spyrou έχει ελληνική καταγωγή και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στην ελληνική γλώσσα. 

Νωρίτερα, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρέσβη της Ρουμανίας, κ. Ciamba, η πρόεδρος της Επιτροπής παρουσίασε σε έναν «εκπρόσωπο μιας χώρας στενά συνδεδεμένης με την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης», όπως είπε, το έργο της Επιτροπής καθώς και ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία για την ανταπόκριση φορέων και μεμονωμένων προσώπων από όλο τον κόσμο, στο κάλεσμα της για συνδιαμόρφωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση. 

Τόνισε δε τη σημασία να πραγματοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας και θα συνεχίσουν να παράγουν θετικά αποτελέσματα για τη χώρα και μετά το 2021

Στη τοποθέτηση του, ο πρέσβης της Ρουμανίας αναφέρθηκε στους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών, τόνισε την ισχυρή και δυναμική παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη Ρουμανία, από τον 18ο αιώνα έως σήμερα, και υποσχέθηκε να επανέλθει με ιδέες για επετειακές δράσεις που θα μπορούσε να οργανώσει η Πρεσβεία της Ρουμανίας στην Ελλάδα.

Γ.Αγγελοπούλου: Η Ελλάδα σήμερα είναι ένα πετυχημένο, σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος 

 «Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μία πορεία 200 ετών γεμάτη σκαμπανεβάσματα, κατάφερε να γίνει ένα πετυχημένο, σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος». 

Με αυτά τα λόγια, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, έδωσε το στίγμα της σημερινής Ελλάδας, στην ομιλία της κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 31oυ Greek Economic Summit, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο περιγράφοντας το προφίλ της σημερινής Ελλάδας, η πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι είναι «μια χώρα προοδευτική, ανεκτική, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, μια χώρα με πολιτισμό και ξεχωριστή φυσική ομορφιά που προσφέρει μια μοναδική ποιότητα ζωής, μια χώρα με ανθρώπους φιλότιμους, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη». 

Όπως πρόσθεσε, «προφανώς και δεν τα κάνουμε όλα τέλεια, έχουμε και τα κουσούρια μας και τις γνωστές κακοδαιμονίες του νεοελληνικού κράτους», ενώ «στην ιστορία μας, η αδυναμία μας να ομονοήσουμε προκάλεσε διχόνοιες που μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω». 

«Τα καλά μας στοιχεία όμως ήταν εκείνα που μας πήγαν μπροστά. Και στην επέτειο των 200 ετών, τα φωτίζουμε για να είναι ο οδηγός μας προς τον τρίτο αιώνα του Ελληνικού Κράτους», είπε χαρακτηριστικά. 

Επισήμανση του Γ. Κουρδομένου: Το 2021 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κατάθεση πλήρη φακέλου για αδειοδότηση του Ραδιοφωνικού σταθμού  ΓΛΥΦΑΔΑ FM με αριθμό ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ - 13789/Ζ2/1125/28.06.91 ο οποίος αντί αδειοδότησης δέχτηκε επανειλλημένα διώξεις - κατασχέσεις.

Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του 1991 , ο οποίος είχε αρμόδιο τον γιο του εκτελεστή Ελλήνων Μιλτιάδη Έβερτ , μέχρι την κυβέρνηση Μητσοτάκη του 2021 , κύλησαν 30 χρόνια ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ - ΑΝΟΜΙΑΣ - και κατάλυσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ενώ όλες οι κυβερνήσεις συντηρούν τα προνόμια μιας χούφτας διαπλεκόμενων οικογενειών με κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος.

Όσα δηλώνεις κ. Αγγελοπούλου μπορείς να μας τα πεις τετ α τετ - face to face - ενώπιος - ενωπίω ;

Εμείς γνωρίζουμε μια ολοκληρωτικά τριτοκοσμική χώρα , με έναν λαό ο οποίος έχει κοινό του χαρακτηριστικό την αδικία, διαπλέκεται μέχρις εσχάτων, είναι οπαδός των ρουσφετιών και του πελατειακού συστήματος, και κυρίως στις μέρες μας, δεν διαθέτει ίχνος Ελληνικού φιλότιμου.

Όποτε καταφέρετε να εξηγήσετε στο άτομό σας, καθώς και στους οικίους σας, γιατί επί 30 χρόνια δεν υφίσταται στην χώρα που αποκαλείται ''δημοκρατικό κράτος'', καθώς επίσης, ''μια χώρα με ανθρώπους φιλότιμους, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη''  σαφές πλαίσιο - δημοκρατικός νόμος - αδειοδοτήσεως, τα ξαναλέμε. Δεν πείθετε με ωραιοποιήσεις ενώ υφίστανται τα αυταπόδεικτα.

Αναλογιστείτε πόσο κοπρίτες είναι όσοι διοργάνωσαν σειρά από διώξεις - κατασχέσεις σε βάρος μας διότι αξιώναμε δημόσια νομιμότητα και αδειοδοτήσεις, αντί όσων ίσχυαν και συνεχίζουν να ισχύουν στη χώρα μας.

* Στην Ελλάδα του 2020 δεν υπάρχει αδειοδοτημένος Ρ/Σ. Επίσης , δεν υπάρχει διάθεση - πρόθεση - να προκύψει δημοκρατικός νόμος. ( Δούναι και λαβείν - Τα καλά και συμφέροντα - και οι επί δεκαετίες οφελημένοι των αστικών κομμάτων, καθώς και των διορισμένων τους, αντί όσων ισχύουν στις προηγμένες και πραγματικά δημοκρατικές χώρες.)

* Ξέχασα να αναφέρω ότι σε εμάς, στον υποφαινόμενο, οφείλετε η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Πριν τις μεταδόσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM υφίστατο ένα συνοικιακό Α/Τ. 

Θα γιορτάσετε την ''επανάσταση'' ;

- Εμείς ''γιορτάσαμε'' το 1984 που πρωτοστατούσαμε στα FM δίνοντας φωνή στους Αθηναίους ώστε σύσσωμο το Α/Τ Νέου Κόσμου , παράλληλα εισαγγελέως και λοιπών υπαλλήλων, να προβούν σε δίωξη - κατάσχεση και να μας μεταφέρουν - επτά άτομα - στο αστυνομικό τμήμα για τα δέοντα. ( Ήταν η εποχή ''το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - ο λαός στην εξουσία'' !!! )

- Επίσης, ''γιορτάσαμε'' το 1999 που το Α/Τ Τερψιθέας Γλυφάδας παράλληλα εισαγγελέως και υπόδικων υπαλλήλων του υπουργείου Επικοινωνιών, αντί να κατασχέσει τους παράνομους αναμεταδότες από τα αυθαίρετα της Τερψιθέας, προέβη σε καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση των ανενεργών μηχανημάτων του ΓΛΥΦΑΔΑ FM

 - Βεβαίως ''γιορτάσαμε'' και το 2005 , επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν η κλίκα ΕΙΙΡΑ ( Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών), αντί να μας ευχαριστεί που πρωτοστατήσαμε για Ιδιωτικά μέσα στη χώρα μας από την δεκαετία του 70 , προέβη σε μήνυση την οποία ολοκλήρωσε το Α/Τ Γλυφάδας με καταχρηστική δίωξη - κατάσχεση. ( Η εντολή του ΠτΔ να μας δοθεί ΑΔΕΙΑ στον κάλαθο των αχρήστων. Δημοκρατία νεοελλήνων ! ) 

Κυρία Αγγελοπούλου ζεις την προσωπική σου οπτασία,  δεδομένου ότι ανήκεις στην κάστα των προαναφερόμενων. Εμείς γνωρίζουμε στο Ν.Αττικής μερικά εκατομμύρια ξεφτίλες, και ειδικότερα όσους βρίσκονται Ιδιοκτήτες κ.α σε ΜΜΕ των ερτζιανών.

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Από τη μια ταυτίζονται με τον κάθε ''καραμήτρο'' των sosial media, ( youtube ), ο οποίος διατελεί κράχτης των Κινέζων και της κάθε κινεζιάς, και τους κάνουν ζάμπλουτους, και απο την άλλη παριστάνουν τους αδαείς. ( Δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα ! ) 

* Εμείς ''δεν ανήκουμε στην κοινωνία'', και όπως γνωρίζεται, είμαστε πλουσιότεροι από τους εφοπλιστές και τους εθνικούς καναλάρχες ! Ξέρετε γιατί ; Δεν έχουμε απολέσει την εθνική μας συνείδηση , και δεν ξεπουληθήκαμε , ούτε σε συμφέροντα ούτε σε όσα προωθούνται επί των ημερών μας. ( Αντί να αποτελεί ζητούμενο η Ελλάδα - η χώρα μας - να αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς, να παράξει τεχνολογία, να βγάλει ικανούς επιστήμονες, το τσούρμο διαθέτει τα χρήματά του ώστε να διαθέτει κινέζικα, κορεάτικα, αμερικάνικα, κ.α. ''πολύχρωμα καθρεφτάκια''. Αντί να διερωτώνται γιατί ως λαός και χώρα έχουμε μείνει πίσω , το ζητούμενό τους είναι ο ολοκληρωτισμός του υλικού καπιταλισμού. Μας κάνατε τον Άδωνι υπουργό ''ανάπτυξης'' , έχετε διερωτηθεί γιατί οι ΈΛΛΗΝΕΣ είχαν τεχνολογία πριν από 2.500 χιλιάδες χρόνια και σήμερα μόνο εισαγάγουν από την Κίνα ; )

* Κυρία Αγγελοπούλου, η Δημοκρατία των Ελλήνων τελείωσε πριν από χιλιάδες χρόνια. Σήμερα έχουμε νεοέλληνες, και προσωπικά δεν έχω διαπιστώσει ότι ενδέχεται να προκύψουν σύντομα ουσιαστικές διαφοροποιήσεις - αλλαγές.  Άλλωστε γι' αυτόν το λόγο επανέλαβα ορισμένα απ' όσα μετέδιδε ο διωκόμενος και κατασχεμένος ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

* Η κάθε χώρα μπορεί να δηλώνει ανεπτυγμένη όταν διαθέτει αυτοτέλεια σε όλους τους τομείς. Χώρες απόλυτα εξαρτώμενες τεχνολογικά από έτερες χώρες βρίσκονται στην ουρά - ουραγοί. Ο δημόσιος και ιδιωτικός κορμπανάς - προυπολογισμός - δρομολογείται στις τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες , και δεν θεωρώ ότι η ελληνική φέτα,το λάδι, καθώς και ο τουρισμός, αντισταθμίζουν.

* Αν πρέπει να γιορτάσετε την επανάσταση αυτό χρειάζεται να γίνει ουσιαστικά με αλλαγή νοοτροπίας κάθετα και οριζόντια. Όλοι γνωρίζουν τα αίτια. ''Δερβεναγάδες και Γενίτσαροι'' ακόμα και σήμερα στην θέση των Ελλήνων. ( Άλλο Έλληνες, άλλο νεοέλληνες , και είναι γνωστό ότι από την περίοδο της Τουρκοκρατίας 400 ετών και μετέπειτα υφίστανται νεοέλληνες. )

* Κάθε σοβαρός άνθρωπος θα περίμενε στη χώρα των κλεφτών και των αρματολών να προκύψει μια ανάλογη συνέχεια. Δεν προέκυψε, έμειναν απλά γόνοι και απόγονοι κλεφτών ! ( Δείτε αναλυτικά πως αναπτύχθηκαν η Κίνα , η Κορέα , η Ιαπωνία , κ.α., και θα έχετε επαρκή γνώση τι ευθύνεται στη δική μας χώρα. )

* Ορισμένοι μπορεί να θεωρούν ότι γίνομαι εριστικός κατά των υπολοίπων, όμως όλοι ''ένα σώμα'' είμαστε στο παρόν - το ίδιο. Νεοέλληνες. Το θέμα είναι ποιοι έχουν τη δυνατότητα πλήρους αντίληψης όσων ισχύουν, και τι χρειάζεται, και ποιοι/ες αδυνατούν. Όταν πετύχουμε ως λαός έστω ''να αγγίξουμε'' τη νοοτροπία των αρχαίων Ελλήνων θα είμαστε πολύ κοντά στην πραγματική ανάπτυξη της χώρας μας. ( Σκέφτομαι Ελληνικά )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τηλεδιασκέψεις Γ. Αγγελοπούλου με τους πρέσβεις της Αυστραλίας και της Ρουμανίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">