ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νέα πιο αυστηρά lockdown εφαρμόζουν ευρωπαϊκές χώρες

Νέα πιο αυστηρά lockdown εφαρμόζουν ευρωπαϊκές χώρες

Aυξάνονται οι ευρωπαϊκές χώρες που θέτουν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα, και από το Σάββατο σε αυστηρό lockdown μπαίνουν Αυστρία, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία. Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει γίνει η πλέον πληγείσα περιφέρεια του πλανήτη, με πάνω από 25 εκατ. κρούσματα και 540.000 θανάτους.

Στην Αυστρία το νέο σκληρό lockdown προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και θα διαρκέσει έως την 24η Ιανουαρίου, με σχετική χαλάρωση των περιορισμών από τη 18η Ιανουαρίου για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνων. Επίσης από τη 18η Ιανουαρίου, εκπαιδευτικοί, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πελάτες και οδηγοί στα μέσα μεταφοράς θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Νέοι, δρακόντειοι περιορισμοί, όπως κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων και περιορισμός ή απαγόρευση των κοινωνικών επαφών, τίθενται σήμερα σε ισχύ στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Νέο lockdown έχει ήδη επιβληθεί σε τμήμα της Αγγλίας από την 20ή Δεκεμβρίου προκειμένου να αναχαιτιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

Η Νορβηγία παρέτεινε μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου την απαγόρευση των πτήσεων από τη Βρετανία, λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας.

Το Όσλο επέβαλε αυτήν την απαγόρευση στις 21 Δεκεμβρίου, αφού έγινε γνωστό ότι αυτή η παραλλαγή του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ταχύτατα στη Βρετανία.

«Είναι πιθανόν οι πτήσεις να παραμείνουν σε αναστολή μέχρι και μετά την Πρωτοχρονιά», πρόσθεσε το υπουργείο.

Στη Γερμανία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.455 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 1.627.103, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 240 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 29.422 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής χρονιάς, είδαμε να γίνονται θυσίες από τόσους πολλούς ανθρώπους για να προστατευθεί και να διατηρηθεί η ζωή. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες αυτές οι θυσίες», τόνισε χθες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. «Τα εμβόλια προσφέρουν τη λύση για να βγούμε τελικά από αυτή την τραγωδία. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος».

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/nea-pio-aystira-lockdown-efarmozoyn-eyropaikes-chores/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νέα πιο αυστηρά lockdown εφαρμόζουν ευρωπαϊκές χώρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">