ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Νοσοκομείο Σερρών SOS» : Διαδικτυακή Καλλιτεχνική Διαμαρτυρία

«Νοσοκομείο Σερρών SOS» : Διαδικτυακή Καλλιτεχνική Διαμαρτυρία

Με γενικό τίτλο «Νοσοκομείο Σερρών SOS» διαδικτυακή καλλιτεχνική διαμαρτυρία διοργανώνουν σήμερα στις 9 μ.μ. δεκαπέντε τοπικοί φορείς, με αίτημα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας στην Π.Ε. Σερρών.

«Αυτή τη στιγμή η περιοχή μας θρηνεί πάνω από 120 νεκρούς, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών έχει καταστεί υγειονομικό ίδρυμα μίας μόνο νόσου, οι χρόνιοι πάσχοντες στερούνται απαραίτητες για τη διατήρηση/βελτίωση της υγείας τους δραστηριότητες, ενώ ο λαός απειλείται με οικονομική εξαθλίωση. Την ίδια ώρα ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, ενώ αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, διευκολύνοντας την κερδοφορία του εν μέσω πανδημίας. Ο λαός των Σερρών έχει ανάγκη από τον άμεσο τερματισμό αυτής της πολιτικής. Κριτήριο λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας πρέπει να είναι οι λαϊκές ανάγκες με βάση και τις δυνατότητες που προσφέρει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας», υποστηρίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι διοργανωτές της διαδικτυακής εκδήλωση. Στην καλλιτεχνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 25 καλλιτέχνες που διαμένουν ή έλκουν την καταγωγή τους από την Π.Ε.Σερρών. Η διεύθυνση της διαδικτυακής προβολής θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες από τις σελίδες των φορέων στο διαδίκτυο.

 

Τα αιτήματα

Την εκδήλωση διοργανώνουν: η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Σερρών , οι Επιτροπές: Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, εργαζομένων στον Επισιτισμό και φοιτητών ΔΙΠΑΕ, οι Σύλλογοι: Γυναικών, Διαβητικών,  Καρκινοπαθών , Κινητικά Αναπήρων , Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ και Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Σερρών και τα Σωματεία: Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Σερρών,εργατών επεξεργασίας μετάλλου ,Εργαζομένων ΟΤΑ Μικροπωλητών και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Σερρών. Με ανακοίνωσή τους διεκδικούν:

 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με διαδικασίες ταχύτατες
 • Άμεση πρόσληψη και των 4 Παθολόγων, που έχουν υποβάλλει αιτήσεις στην προκήρυξη για τη θέση Παθολόγου – να επιστρέψει ο Παθολόγος, που μετακινήθηκε στη Δράμα.
 • Από τις προκηρύξεις που έχουν γίνει εντός του έτους να προσληφθούν περισσότεροι από ένας γιατροί που έχουν αιτηθεί στις ειδικότητες, που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο  (πχ Καρδιολογία, Ακτινολογία, Παιδιατρική, Νεφρολογία, Ουρολογία, Οφθαλμολογία)
 • Να επιστρέψει στη θέση του ο Αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Σερρών, που έχει τοποθετηθεί σε θέση Διοικητή ΕΚΑΒ
 • Να διοριστούν όλοι οι ειδικευόμενοι, που βρίσκονται στις λίστες αναμονής του Νοσοκομείου
 • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι
 • Να δοθούν άμεσα κίνητρα για την ειδικότητα της Αναισθησιολογίας και να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα
 • Να επιστρατευθούν ιδιώτες γιατροί με βάση τις ανάγκες που δημιουργούνται στο Νοσοκομείο Σερρών και για την αντικατάσταση νοσούντων ιατρών, που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας.
 • Θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δήμους της ΠΕ Σερρών. Κέντρα υγείας σε 24ωρη λειτουργία, που θα αντιμετωπίζουν περιστατικά και θα πραγματοποιούν τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ. Να επαναλειτουργήσουν τα  περιφερειακά ιατρεία.
 • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και στόλο
 • Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε προσωπικό και τρόφιμους, υγειονομική θωράκιση όλων των δομών (οίκοι ευγηρίας, ιδρύματα, κατάστημα κράτησης, πρόσφυγες).

 

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres/nosokomeio-serron-sos-diadiktyaki-kallitechniki-diamartyria/
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Νοσοκομείο Σερρών SOS» : Διαδικτυακή Καλλιτεχνική Διαμαρτυρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb