ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αποστολή της SpaceX στον διαστημικό σταθμό ( live )


Η SpaceX σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου έστειλε την εικοστή πρώτη αποστολή Υπηρεσιών Εφοδιασμού (CRS-21), η οποία  ξεκίνησε από το Launch Complex 39A (LC-39A) στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα.

Ο Dragon θα χωριστεί από το δεύτερο στάδιο του Falcon 9 περίπου έντεκα λεπτά μετά την απογείωση και θα αγκυροβοληθεί αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε ζωντανά


Αυτή είναι η πρώτη πτήση της ενημερωμένης έκδοσης του Dragon, η οποία είναι ικανή να μεταφέρει περίπου 20 τοις εκατό περισσότερο από την προηγούμενη έκδοση του Dragon και έχει διπλάσιο από το ποσό της ισχύος φορτίου.

Το Dragon έχει πλέον σχεδιαστεί για έως και πέντε πτήσεις από και προς το διαστημικό σταθμό και αυτή η έκδοση φορτίου του διαστημικού σκάφους μπορεί να παραμείνει στο σταθμό για διάρκεια περισσότερο από δύο φορές όσο η προηγούμενη έκδοση του Dragon. Ο ενισχυτής πυραύλων πρώτου σταδίου Falcon 9 που υποστηρίζει αυτή την εκτόξευση υποστήριξε προηγουμένως την πρώτη πτήση του Dragon με αστροναύτες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Demo-2), την αποστολή ANASIS-II και μια αποστολή Starlink.

Μετά το διαχωρισμό, το SpaceX θα προσγειώσει το πρώτο στάδιο του Falcon 9 στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σημείωση του Γ.Κ: Elon Mask αν καταφέρεις να στείλεις επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι θα σου βγάλω το καπέλο ! Μέχρι τον διαστημικό σταθμό μπορεί να πάει ο κάθε ένας.

ΥΓ: Όπως βλέπετε ο υδατόπυργος είναι τεχνολογικό επίτευγμα, άρα όσοι επιχειρήσουν να καταστρέψουν τον υδατόπυργο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, αντί να συντηρηθεί και παραμείνει στη θέση του, είναι βάνδαλοι.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αποστολή της SpaceX στον διαστημικό σταθμό ( live ) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">