ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μητρόπολη Κομοτηνής: Αφιέρωμα στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Μητρόπολη Κομοτηνής: Αφιέρωμα στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι αφιερωμένο το φετινό Εορτολόγιο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. «Επιλέξαμε αυτή την ιστορία διότι θεωρούμε ότι είναι διδακτική για όλους μας, αλλά κυρίως για τους νέους μας, για να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν μόνο πάθη και έριδες, αλλά οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την Ομόνοια και με αυτή την αρετή προκόπτουν και μεγαλουργούν.» αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

Ξέχωρη θέση κατέχει το κείμενο για ένα διδακτικό, μα πάντα επίκαιρο γεγονός, τον έρανο για την συνέχιση του Αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού των Οθωμανών. «Όταν στον μέσον της μεγάλης αυτής προσπάθειας των πατέρων μας, οι έριδες και τα πάθη κυριαρχούσαν και ο Αγώνας φαινόταν αμφίρροπος και ότι μπορούσε να χαθεί, τότε όλοι οι Έλληνες, οι πλούσιοι καραβοκύρηδες, οι λόγιοι, οι πτώχοι και κατατρεγμένοι πρόσφυγες, τα ορφανά παιδιά των Αγωνιστών, οι απλοί άνθρωποι, ομονόησαν και προσέφεραν τον οβολόν και τα τιμαλφή τους, όπως η Ψωροκώσταινα, για την συνέχιση της Επαναστάσεως, για την μεγάλη υπόθεση της Ελευθερίας,για την ίδρυση του ελεύθερου και ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.» σημειώνει ο Μητροπολίτης που το χαρακτηρίζει ιδιαίτερα διδακτικό και πάντα επίκαιρο γεγονός.

Στο οπισθόφυλλο εικονίζεται ο ανδριάντας του Εθνεγέρτη της Ροδόπης εις τον αγώνα του 1821 Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνσταντίου.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/mitropoli-komotinis-afieroma-stin-epeteio-ton-200-chronon-apo-tin-elliniki-epanastasi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μητρόπολη Κομοτηνής: Αφιέρωμα στην Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">