ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Κομοτηνής

Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Κομοτηνής

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Κομοτηνής κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση». Ο Μαραθώνιος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini.

Με οδηγό τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς, καθώς συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 17.400 και πλέον κιλά,κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών(χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), η δράση επεκτείνεται και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες και προστίθεται και ένα επιπλέον ρεύμα, το πλαστικό.

Οι γονείς για ακόμη μία φορά θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η σχολική δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο). Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί οι μαθητές θα αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας. Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/xekina-gia-2i-scholiki-chronia-o-marathonios-anakyklosis-sto-dimo-komotinis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά για 2η σχολική χρονιά ο «Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στο Δήμο Κομοτηνής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">