ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΡΤ3 – Το Ιράν από ψηλά – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)

ΕΡΤ3 – Το Ιράν από ψηλά – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer)
 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/01/2021, στις 12:00 & 20:15  

«IRAN FROM ABOVE»
Έτος παραγωγής: (2020)

Ντοκιμαντέρ παραγωγής Bonne Pioche, Arte 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 2 ωριαία επεισόδια.
Αφήστε τον θεατή να ανακαλύψει το Ιράν από μια διαφορετική σκοπιά: τον ουρανό. Με αποκλειστική πρόσβαση σε βασικές τοποθεσίες, τόσο από το έδαφος όσο και από πλάνα drone, αυτή η ταινία δείχνει για πρώτη φορά τα φυσικά, πολιτιστικά θαύματα του Ιράν, μιας χώρας που γέννησε έναν ολόκληρο πολιτισμό: αυτόν της Περσίας.
Για κάποια χρόνια, η χώρα ανοίγεται στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μυστήριο. Αυτή η ταινία αποκαλύπτει το μεγαλείο του Ιράν και μας μεταφέρει στην καρδιά του πληθυσμού της, από αέρος αλλά και σκιαγραφώντας προσωπικά πορτρέτα.
Το Ιράν εμφανίζει τα γεωγραφικά και κλιματικά άκρα μιας ολόκληρης ηπείρου. Τα εύφορα υψίπεδα φιλοξενούν τις μεγαλύτερες, σημαντικότερες πόλεις και πολιτιστικούς χώρους στην περσική ιστορία. Ανάμεσα σε αιώνια τοπία και νέες γεωγραφικές περιοχές που διαμορφώνονται από τον άνθρωπο, αυτή η σειρά θέλει να εισχωρήσει στην ύπαιθρο και στις πόλεις, να ανακαλύψει έναν πληθυσμό που ενσαρκώνει τόσο το παραδοσιακό Ιράν όσο και μια χώρα που βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή.
Το ντοκιμαντέρ εναλλάσσεται μεταξύ πορτρέτων γυναικών, ανδρών και παραδόσεων. Και αυτό σε τόπους διαφορετικούς όπως άνυδρες περιοχές, ορεινά χωριά ή ιστορικούς χώρους. Ισφαχάν, Ταμπρίζ ή Τεχεράνη και πολλά άλλα. Η σειρά αυτή αποτελεί το καλειδοσκόπιο του σημερινού Ιράν.

Eπεισόδιο 1

Παραγωγή: Bonne Pioche, Arte 2020

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση : την ημέρα προβολής του, όπου και παραμένει για 14 ημέρες

 Δείτε το trailer 

 

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-to-iran-apo-pshla-ntokimanter/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΡΤ3 – Το Ιράν από ψηλά – Σειρά ντοκιμαντέρ – Α᾽ προβολή (trailer) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">