ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεγάλη Βρετανία: Πάνω από 4.000 ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Μεγάλη Βρετανία: Πάνω από 4.000 ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που είναι υπό μηχανική υποστήριξη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεπεράσει τους 4.000 για πρώτη φορά στην διάρκεια της πανδημίας. Συνολικά 4.076 ασθενείς Covid βρίσκονται αε αναπνευστική υποστήριξη από την Παρασκευή, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. πολύ υψηλότερο ποσοστό από ό, τι κατά το πρώτο κύμα, όταν η αιχμή ήταν 3.301 στις 12 Απριλίου.

Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα βρετανικά Νοσοκομεία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο BBC γιατρός που παρέχει τις υπηρεσίες του στην εντατική θεραπεία πέντε ασθενείς πεθαίνουν με Covid κατά τη διάρκεια μιας μόνο βάρδιας δηλαδή σε χρονικό διάστημα 12 ωρών.

Στην Ουαλία, υπήρξαν κατά μέσο όρο περίπου 34 θάνατοι την ημέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας έως τις 19 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, η διευθύντρια Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας Δρ Υβον Ντόιλ αποκάλυψε το Σάββατο ότι δεν είναι «απολύτως σαφές» εάν η «μετάλλαξη του Κεντ» είναι πιο θανατηφόρα, ενώ ο Γκράχαμ Μπέντλεϊ, καθηγητής μοντελοποίησης μολυσματικών ασθενειών στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, επισήμανε ότι παραμένει «ανοιχτή ερώτηση» αλλά δεν αλλάζει τους «όρους του παιχνιδιού» όσον αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ανταπόκριση από τη Μεγάλη Βρετανία: Αναστασία Κατζάβελου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/bretania/megali-vretania-pano-apo-4-000-astheneis-me-koronoio-stis-meth/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγάλη Βρετανία: Πάνω από 4.000 ασθενείς με κορονοϊό στις ΜΕΘ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">