ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Ενεργή η πλατφόρμα για άνω των 85

Ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Ενεργή η πλατφόρμα για άνω των 85

Ξεκινά σε λίγες ημέρες ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με τους πολίτες ηλικίας άνω των 85 ετών, να έχουν προτεραιότητα. Ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων γραπτών μηνυμάτων στην άυλη συνταγογραφηση. Μέσα σε 72 ώρες όσοι λάβουν το σχετικό μήνυμα θα πρέπει, σε περίπτωση που συμφωνούν με το προτεινόμενο ραντεβού, να στείλουν τον κωδικό, που θα τους έχει σταλεί στο 13034.

Τα ραντεβού μπορούν να κλείνονται και στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, καθώς και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Σημειώνεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου, αντί για τις 20/1 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ξεκινούν οι εμβολιασμοί των πολιτών από 85 ετών και άνω, για τους οποίους από χθες ξεκίνησε η διαδικασία των ραντεβού. Στόχος είναι να πραγματοποιούνται 30.000 εμβολιασμοί καθημερινά. Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και ακολουθούν ακόμη 13 νησιά της χώρας στα τέλη Ιανουαρίου.

Η τελική λύση είναι ο εμβολιασμός, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν είναι τόσο γρήγορος όσο ελπίζαμε καθώς δεν υπάρχουν πολλά εμβόλια. Γι’ αυτό όπως σημείωσε πρέπει να δοθεί μάχη να αυξηθεί η παγκόσμια ικανότητα παραγωγής εμβολίων, να γίνει σωστή οργάνωση και σχεδιασμός της επιχείρησης αυτής. Ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι είναι απρόβλεπτος αυτός ο ιός και η κινητικότητα του πληθυσμού δημιουργεί νέες εστίες ακόμη και μικρά χωριά της επικράτειας.

Οι ειδικοί φοβούνται μια νέα έξαρση της πανδημίας, ωστόσο δίνουν έμφαση στον εμβολιασμό του πληθυσμού προκειμένου να θωρακιστεί η κοινωνία απέναντι στον κορονοϊό. Ο καθηγητής ΑΠΘ Χημικός Μηχανικός Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ1 τόνισε ότι το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι μειωμένο ωστόσο περιμένουν τα αποτελέσματα για την Πρωτοχρονιά, τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να υπάρξει αύξηση λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και του ανοίγματος της αγοράς. Ο κ. Σαρηγιάννης πρότεινε να γίνονται αυξημένα τεστ προληπτικά ώστε «να μπορέσουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες των ασυμπτωματικών».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/epistimi/evzoia/ygeia/xekina-o-emvoliasmos-toy-genikoy-plithysmoy-energi-i-platforma-gia-ano-ton-85/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού – Ενεργή η πλατφόρμα για άνω των 85 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">