ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Δώδεκα (12) νέα κρούσματα κορονοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην περιοχή της Ροδόπης το Σάββατο και τέσσερα (4) στην ΠΕ Ξάνθης. Τέσσερα τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες για την την Ξάνθη και κανένα για τη Ροδόπη.

Δωρεάν τεστ στην Ξάνθη
ΔΩΡΕΑΝ, rapid test, στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης σήμερα, αύριο Τρίτη 26, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00.

 

 

Ν.Χαρδαλιάς: Έκκληση στους κατοίκους Κομοτηνής και Μαρωνείας Σαπών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στους Δήμους Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. «Στις περιοχές αυτές», όπως είπε, «έχουν αντιμετωπιστεί μικρά clusters, συρροές δηλαδή κρουσμάτων, ενώ τα δεδομένα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές παρουσιάζει μικρές μεν, αλλά σημαντικές αυξητικές τάσεις». Προκειμένου να αντιστραφεί η εικόνα αυτή και να μη χρειαστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα, ο κος Χαρδαλιάς απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του ιού στις περιοχές αυτές.

Κυνήγι σε Ροδόπη και Ξάνθη για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων
Από την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης, όπου στο πλαίσιο της πρόληψης μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην χώρα μας, θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου. Το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της Περιφερειακής Ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα, δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων, θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Την 1η Φεβρουαρίου το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων
Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν δια ζώσης από 1η Φεβρουαρίου με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας αλλά και συνεχούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Στις κόκκινες περιοχές τα λύκεια θα λειτουργούν εξ αποστάσεως. Πανεπιστήμια, ΣΔΕ, ΙΕΚ, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Φροντιστήρια θα παραμείνουν σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι Εντατικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Προχθές, Σάββατο 23 Ιανουαρίου βεβαιώθηκαν συνολικά 67 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ. Επίσης, 25 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ και των 150 ευρώ.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δύο πρόστιμα σε λαϊκές
Δύο πρόστιμα των 1.500 ευρώ έκαστο επιβλήθηκαν σε πωλητές λαϊκής αγοράς για αυθαίρετη ανάπτυξη πάγκων και αναστολή δραστηριότητας τους για 15μέρες και δύο (2) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Αρνητικό το μοριακό test για τον Περιφερειάρχη
Αρνητικό ήταν το μοριακό τεστ PCR Covid -19 στο οποίο υποβλήθηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μετά από δεκαήμερη καραντίνα. «Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ λοιμωξιολόγο Περικλή Παναγόπουλο που με καθοδήγησε» ανέφερε σε ανάρτησή του. Παράλληλα προέτρεψε όλους: «Συνεχίζουμε να προσέχουμε και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας για εμάς και τους γύρω μας».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/o-koronoios-se-rodopi-kai-xanthi-12/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">