ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξάνθη: Επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων

Ξάνθη: Επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων

Επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς η υποχρέωση ανάρτησης των εσόδων αφορά και επιβαρύνει καθολικά και αποκλειστικά την επιχείρηση-επιχειρηματία-επαγγελματία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης.

«Η ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων πρέπει να γίνεται στις προβλεπόμενες από τις διατάξεις ημερομηνίες, διότι οι κυρώσεις για όσους δεν συμμορφωθούν είναι “τσουχτερές” και με υψηλά πρόστιμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου δραστηριότητας, να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτείται για την ανάρτηση των εσόδων στο myDATA, ώστε μέσα στον υπολειπόμενο χρόνο να προετοιμαστούν για το καθήκον τους.

«Στην ανάρτηση των εσόδων, οι συνάδελφοι λογιστές δεν έχουν καμία εμπλοκή, η δουλειά τους αφορά το δεύτερο στάδιο και κυρίως τον χαρακτηρισμό των εσόδων. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες, θα πρέπει να απευθυνθούν έγκαιρα στους μηχανογράφους και στις εταιρείες λογισμικών για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/xanthi-epitaktiki-i-anagki-tis-enimerosis-ton-ilektronikon-vivlion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξάνθη: Επιτακτική η ανάγκη της ενημέρωσης των ηλεκτρονικών βιβλίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb