ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου – Πανεπιστήμιο Κρήτης

Προγραμματική σύμβαση υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με αντικείμενο την αποτελεσματική και μέγιστη αξιοποίηση των ευκαιριών, οι οποίες προκύπτουν από το πλαίσιο που θέτουν στους Δήμους οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) του ΟΗΕ.

Με βάση τη σύμβαση το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μελέτη καλών πρακτικών για την προσαρμογή των 17 ΣΒΑ σε Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διάγνωση του δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου για την ενσωμάτωση των 17 ΣΒΑ στο πλέγμα δράσεων της αναπτυξιακής πολιτικής του, την πρόταση δράσεων για την αξιοποίηση των 17 ΣΒΑ προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης στον Δήμο Ηρακλείου και σεμινάρια κατάρτισης σε θέματα υπεύθυνης επιχειρηματικότητας για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον περιλαμβάνεται η διάγνωση επιχειρηματικών ευκαιριών στο πλαίσιο των ΣΒΑ και των Υποστόχων τους, που θα ενσωματώσει ο Δήμος Ηρακλείου και ανάπτυξη οδηγού διαχείρισης της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Ηρακλείου αποτελούμενος από αστικό χώρο και μεγάλης έκτασης ενδοχώρα, καταβάλει τα τελευταία χρόνια συντονισμένες προσπάθειες, έτσι ώστε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων και των δράσεών του, να εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο εξυπηρέτησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Οι 17 ΣΒΑ, οι οποίοι εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, καθόρισαν την παγκόσμια ατζέντα προς το 2030, προωθώντας κρίσιμες δράσεις για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη. Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής δυναμικής του Δήμου Ηρακλείου, η ενσωμάτωση των 17 ΣΒΑ, η ενίσχυση και ενοποίηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας στη στρατηγική του, στον προγραμματισμό και στην υλοποίηση των δράσεών του, προβλέπεται να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει την αναπτυξιακή του προοπτική.

Τη σύμβαση υπέγραψαν στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Γιώργος Σισαμάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Κοντάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/programmatiki-symvasi-anamesa-ston-dimo-irakleioy-panepistimio-kritis/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου – Πανεπιστήμιο Κρήτης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">