ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι εθελοντές Σαμαρείτες

Κομοτηνή: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι εθελοντές Σαμαρείτες

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών βρίσκονται όλες αυτές τις ημέρες τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παράρτημα Κομοτηνής.

Από την τελευταία έντονη βροχόπτωση της 12η Ιανουαρίου και μετά επισκέφτηκαν  πληγείσες περιοχές και συνέδραμαν όπου τους ζητήθηκε αντιμετωπίζοντας το κρύο, τη λάσπη και την πανδημία. Ό,τι δηλαδή αντιμετωπίζουν οι πληγέντες μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Στο χωριό Μαυρομμάτι του Δήμου Κομοτηνής οι Εθελοντές Σαμαρείτες βοήθησαν τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν σπίτια, αντικείμενα, έπιπλα και να απομακρύνουν ό,τι αχρηστεύτηκε από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Επίσης, το Σαββατοκύριακο διένειμαν φαγητό, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμος Κομοτηνής. Ενώ πιο πριν τοποθέτησαν 20 κλίνες σε Σιδηροχώρι και Μαυρομμάτι για να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν οι άστεγοι.

«Ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται δίπλα στους πολίτες με όποιο τρόπο χρειαστεί, όποτε κι αν χρειαστεί!» δηλώνουν οι ίδιοι και αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά συνεχίζουν την προσπάθεια με αλληλεγγύη και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Τέλος, άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης και Κομοτηνής, κατόπιν εντολής του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, για τις καταστροφές στη Π.Ε Έβρου. Πραγματοποίησαν αντλήσεις υδάτων, ενώ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές μετέφεραν και μοίρασαν τρόφιμα και κουβέρτες στις πληγείσες περιοχές.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-sto-pleyro-ton-plimmyropathon-oi-ethelontes-samareites/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι εθελοντές Σαμαρείτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">