ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν.Τσαλικίδης: Σημαντικές ζημιές σε οικίες κι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, από τις πλημμύρες

Ν.Τσαλικίδης: Σημαντικές ζημιές σε οικίες κι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, από τις πλημμύρες

Αυτοψία με στελέχη της διεύθυνσης τεχνικών έργων, σε οικισμούς των Δήμων Μαρωνείας Σαπών- Αρριανών και Κομοτηνής που επλήγησαν από την πρόσφατη βροχόπτωση πραγματοποίησε ο αντιπεριφεριάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης διαπιστώνοντας το σημαντικό εύρος των ζημιών που έχει προκληθεί σε οικίες κι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, από τις πλημμύρες.

Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις στο Πολύαρνο στα ορεινά δυτικά της Ροδόπης καταγράφηκαν ύψη βροχής 51.8 χλστ. ενώ στον Κέχρο αντίστοιχα 170.2 χλστ! Οι ροές του Κέχρου διαχύθηκαν στο Λίσσο που υπερχείλισε καλύπτοντας με νερό, μεγάλες εκτάσεις. Στο φράγμα Γρατινής παρατηρήθηκε αύξηση της στάθμης του νερού κατά 50 εκ. λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης.

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.» αναφέρει ο κος Τσαλικίδης και σημειώνει ότι «Ξεκινά άμεσα η απογραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.»

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές με τον Περιφέρειαρχη

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «Οι κτηνοτρόφοι καταθέτουν στον ανταποκριτή ΕΦΚΑ (πρωην ΕΛΓΑ) στον οικείο Δήμο, αιτήσεις για: αποζημίωση ζώων , ζωοτροφών και αίτηση για αποζημίωση σταυλικών εγκαταστάσεων (εφόσον έχει πρόβλημα) αντίστοιχα. Η αποζημίωση για τις ζημιές σε ζώα καλύπτεται άμεσα από τον ΕΛΓΑ. Η αποζημίωση για ζωοτροφές και σταυλικές εγκαταστάσεις καταβάλλεται στο τέλος του χρόνου μετά από έγκριση συγκεντρωτικών καταστάσεων από το ΥΠΑΑΤ. Καλύπτεται μέσω ΠΣΕΑ.»

Η Περιφέρεια μέσω ειδικού προγράμματος που υλοποιεί μεριμνά για περισυλλογή νεκρών ζώων και καταβάλλει αποζημίωση 25 ευρώ για κάθε νεκρό ενήλικο ζώο στους κτηνοτρόφους.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/n-tsalikidis-simantikes-zimies-se-oikies-ki-agrotikes-ekmetalleyseis-apo-tis-plimmyres/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν.Τσαλικίδης: Σημαντικές ζημιές σε οικίες κι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, από τις πλημμύρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb