ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καταδικάζει η Βρετανία τις «επαίσχυντες σκηνές» στις ΗΠΑ

Καταδικάζει η Βρετανία τις «επαίσχυντες σκηνές» στις ΗΠΑ

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ν. Κατζάβελου

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τις «επαίσχυντες σκηνές» στις ΗΠΑ όπου οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κογκρέσο.

Οι υποστηρικτές του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν το κτίριο του Καπιτώλιο όπου συναντήθηκαν οι νομοθέτες για να επιβεβαιώσουν τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Βρετανος πρωθυπουργός είπε ότι οι ΗΠΑ «αντιπροσωπεύουν τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο», προσθέτοντας ότι ήταν «ζωτικής σημασίας να υπάρξει μια ειρηνική και ομαλή μεταφορά εξουσίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάντ σχολίασε ότι «δεν υπάρχει δικαιολογία για τη βία στο Καπιτώλιο» ενω ο ηγέτης των εργατικών , Κιρ Σταρμερ δήλωσε ότι ήταν «άμεση επίθεση στη δημοκρατία».

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης

Daily mail 

«Αίμα στο χέρι του Τραμπ», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική σελίδα της  Daily Mail αναφερόμενη στην γυναίκα που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις αποτροπαιεσ σκηνές χαους  που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο

Στις εικόνες «σοκ και ντροπής» που θα χρωματίζουν για πάντα την κληρονομιά του Ντ Τραμπ σηματοδοτώντας  μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Αμερικής αναφέρθηκε η εφημερίδα Telegraph. «πολλοί Αμερικανοί που παρακολουθούσαν στην τηλεόραση σε όλη τη χώρα σοκαρίστηκαν και φοβήθηκαν ενώ αισθάνθηκαν παράλληλα απέχθεια για τα γεγονότα . ήταν ένα σαφές σημάδι ότι ο ίδιος ο «Τραμπισμός» είναι ακόμα ζωντανός και ο Τραμπ θα συνεχίσει να διοικεί την υποστήριξη ενός ασταθούς τμήματος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος».

 Sky news 

Ο Γκρεγκ Μίλαμ, ανταποκριτής του Sky News  στην Ουάσινγκτον μετέφερε το εξής σχόλιο : η εικόνα είναι ένα σύμβολο της δημοκρατίας που δέχεται επίθεση». Αυτό που εξέπληξε τις αρχές είναι ότι τόσοι πολλοί διαδηλωτές πλησιάζουν τόσο κοντά  το Καπιτώλιο»

Guardian

Η εφημερίδα Γκαρντιαν αναφέρεται στο Facebook και το YouTube που κατάργησαν μια ανάρτηση βίντεο από τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο ο πρόεδρος προσπάθησε να απονομιμοποιήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, αφού οι υποστηρικτές του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/katadikazei-i-vretania-tis-epaischyntes-skines-stis-ipa/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καταδικάζει η Βρετανία τις «επαίσχυντες σκηνές» στις ΗΠΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">