ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές

Στη Ροδόπη περιόδευσε κλιμάκιο της  Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, μετά τις πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου.  Τις «εγκληματικές», όπως τονίζουν «συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων, που με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ τοποθετούν την αντιπλημμυρική προστασία στον κάλαθο των «μη επιλέξιμων έργων»», διαπίστωσαν τα μέλη του της Επιτροπής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Γιάννη Δελή, στο οποίο συμμετείχε και ο Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Διονύσης Κλάδης, πραγματοποίησε από χτες το πρωί συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, ενώ επισκέφθηκε και ορισμένες από αυτές για να συζητήσει με τους κατοίκους.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Ντίνο Χαριτόπουλο, το απόγευμα της Πέμπτης, «ενός δήμου όπου», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Π.Ε. «τουλάχιστον 60 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα από τις πλημμύρες, και οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα απότομη επιδείνωση του καιρού που οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν πως θα πλήξει την περιοχή, τη συζήτηση απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι συνολικότερες αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων, πέρα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων».

Ο Δήμαρχος μετέφερε τις ανησυχίες του για την πρόχειρη αποκατάσταση του αναχώματος του Παμφόρου, από όπου και πέρασε ο αγωγός TAP. Παράλληλα, συζητήθηκε η απουσία ολοκληρωμένης εκτίμησης των επιπτώσεων που απορρέουν από την εγκατάσταση των πολυάριθμων ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελής τόνισε μεταξύ άλλων στη συνάντηση, την ανάγκη να υπάρξει εκ νέου συνολικός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ροδόπης, καθώς μεγάλο κομμάτι των αναχωμάτων του ποταμού είχε κατασκευαστεί αρκετές δεκαετίες πριν και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, πράγμα που επιβεβαιώνουν και τα αλλεπάλληλα πλημμυρικά φαινόμενα που απειλούν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως: «Από αυτήν βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα γύρω από τις τελευταίες καταστροφές στην περιοχή. Είναι προφανές ότι τα αντιπλημμυρικά έργα και σχεδιασμός είναι επείγοντα ζητήματα τα οποία δεν χωράνε αναβολή. Πρέπει να γίνουν άμεσα προτεραιότητα και να επανασχεδιαστούν. Να ξεκινήσουν επιτέλους να υλοποιούνται, να μη μένουν μονάχα στις μελέτες με την ανάλογη χρηματοδότηση, μαζί φυσικά με τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για την καταγραφή και κάλυψη των ζημιών και καταστροφών των περιουσιών, των σπιτιών, του ζωικού κεφαλαίου που άφησε πίσω της η νεροποντή», για να καταλήξει λέγοντας ότι: «Είναι ζητήματα τα οποία το ΚΚΕ θα τα παλέψει και με τις Οργανώσεις του εδώ στην περιοχή και φυσικά θα τα προβάλει και θα τα διεκδικήσει και στη Βουλή με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις».

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/dimos-maroneias-sapon-klimakio-toy-kke-stis-pligeises-perioches/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήμος Μαρωνείας Σαπών: Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb