ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απ. Καλογιάννης: Ετοιμότητα και προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων

Απ. Καλογιάννης: Ετοιμότητα και προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων

Με ενισχυμένο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου Λαρισαίων ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι απολύτως έτοιμος για την επαναλειτουργία των σχολείων, με τη δημοτική αρχή να εστιάζει στο θέμα της καθαριότητας, αφού το προσωπικό που θα ασχοληθεί στον τομέα αυτό έχει αυξηθεί σε σχέση με το φθινόπωρο. Πέραν των 143 καθαριστών και καθαριστριών -πλέον όλοι εργάζονται με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης-, προσωπικό γενικών καθηκόντων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα διατεθεί και θα στηρίζει επικουρικά την προσπάθεια. Συνολικά περίπου 200 άτομα συνολικά θα ασχοληθούν με την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Ωστόσο, πέραν της ετοιμότητας, ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του εκφράζει προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο επαναλειτουργούν οι σχολικές μονάδες.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«… Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι σχολικές μονάδες να επαναλειτουργήσουν κανονικά. Όπως είναι γνωστόν, με απόφαση της Δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρήσαμε σε επέκταση 46 συμβάσεων προσωπικού καθαριότητας από μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Το επιπλέον μισθολογικό κόστος θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

Επίσης, με ευθύνη του Δήμου σε όλα τα σχολεία υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών, ενώ οι σχολικές μονάδες έχουν παραλάβει και μάσκες.

Ωστόσο, την ίδια ώρα εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας για τον χρόνο επαναλειτουργίας των σχολείων, σε μια περίοδο που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Η Π.Ε. Λάρισας και ο Δήμος Λαρισαίων περιλαμβάνεται στις περιοχές που έχουν παρουσιάσει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση, με την τάση των κρουσμάτων να είναι αυξητική.

Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά μας θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία και να τα μαθήματα να διεξάγονται δια ζώσης. Όμως η επαναλειτουργία των σχολείων πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.»

Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει ο κ. Καλογιάννης, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει «μείωση των μαθητών ανά τάξη, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, διορισμούς εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές, εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου κ.α.

Εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να είχαν γίνει περισσότερα για την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, τα σχολεία επαναλειτουργούν, όπως αποφάσισε η Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειες της πόλης μας.»

Από τον Δήμο Λαρισαίων και προς ενημέρωση των γονέων διευκρινίζεται για άλλη μία φορά ότι για την λειτουργία των σχολείων και τη διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο που περιγράφει ακριβώς τους ρόλους των υπηρεσιών της Δημόσιας αρχής για την πανδημία και του υπουργείου Παιδείας, και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε εμπλεκόμενη αρχή, υπηρεσία και φορέας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/larisa/ap-kalogiannis-etoimotita-kai-provlimatismos-gia-tin-epanaleitoyrgia-ton-scholeion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απ. Καλογιάννης: Ετοιμότητα και προβληματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb