ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.Κτίστης: Στις μεγάλες γιορτές βλέπαμε κόσμο στα χωριά, φέτος ο κορονοϊος δεν μας άφησε

Α.Κτίστης: Στις μεγάλες γιορτές βλέπαμε κόσμο στα χωριά, φέτος ο κορονοϊος δεν μας άφησε
Ο κος Αναστάσιος Κτίστης, επίτροπος στην εκκλησία της Νέας Καλλίστης

Επίτροπος τα τελευταία έξι χρόνια ο Αναστάσιος Κτίστης. Χθες ήταν η πρώτη φορά που είδε, μετά το άνοιγμα της Εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στην Νέα Καλλίστη και την έναρξη της λειτουργίας, περιπολικό της Αστυνομίας να σταματά έξω από το Ναό και άνδρες του Σώματος να κάνουν έλεγχο εντός. «Η Πανδημία του κορονοϊου», όπως παρατήρησε, «έχει αλλάξει πολλά στις ζωές των ανθρώπων, αλλά και στις συνήθειές μας, ακόμη και τις λατρευτικές.»

«Τα μέτρα όλες τις ημέρες του δωδεκαήμερου τα τηρούμε πιστά. Αποστάσεις, μάσκες κι απολύμανση των χεριών» είπε και μας έδειξε τους πιστούς που εκείνη την ώρα εκκλησιαζόταν. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα με 12 άτομα… «Πέρσι τέτοια μέρα ήταν γεμάτη η εκκλησία» σημείωσε ευχόμενος να είναι όλοι γεροί να ανταμώσουν του χρόνου.

«Δυστυχώς τα χωριά ερήμωσαν, η νεολαία έφυγε, δεν σημειώνεται συνωστισμός, οι ίδιες γιαγιάδες έρχονται στις λειτουργίες και δύο τρεις πιο νέοι» πρόσθεσε ο κος Κτίστης σημειώνοντας πως άλλοι έφυγαν στη Γερμανία για δουλειά, άλλοι στην Αθήνα, άλλοι πάλι για σπουδές. «Στις μεγάλες γιορτές του Δωδεκαημέρου βλέπαμε κόσμο στα χωριά, φέτος δυστυχώς ο κορονοϊος δεν μας άφησε, ελπίζουμε του χρόνου» είπε ξανά επιστρέφοντας στο πόστο του έτοιμος να υπενθυμίσει την ανάγκη απολύμανσης των χεριών, απαραιτήτως τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.
Φώτο:Ο κος Αναστάσιος Κτίστης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/a-ktistis-stis-megales-giortes-vlepame-kosmo-sta-choria-fetos-o-koronoios-den-mas-afise/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.Κτίστης: Στις μεγάλες γιορτές βλέπαμε κόσμο στα χωριά, φέτος ο κορονοϊος δεν μας άφησε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">