ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

 Δεύτερη θητεία στον ΟΗΕ επιθυμεί ο Αντ. Γκουτέρες

 Δεύτερη θητεία στον ΟΗΕ επιθυμεί ο Αντ. Γκουτέρες

Δεύτερη θητεία θα ήθελε στην θέση του  γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες που  ενημέρωσε για την επιθυμία του τις αντιπροσωπείες των πέντε κρατών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα  με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο δύο διπλωματικές πηγές.

Ο Γκουτέρες αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την πρόθεσή του στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σύντομα. Κατά το Μπλούμπεργκ, ο Γκουτέρες ανέμενε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ προτού πάρει την απόφαση εάν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, 71 ετών, έγινε ο ένατος ΓΓ του ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2017, όταν ανέλαβε πενταετή θητεία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Τα Ηνωμένα Έθνη ενεπλάκησαν σε πολλές διενέξεις με την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ αποσύρθηκαν από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν, επισήμως γνωστή ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ) και τη συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/kosmos/deyteri-thiteia-ston-oie-epithymei-o-ant-gkoyteres/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed:  Δεύτερη θητεία στον ΟΗΕ επιθυμεί ο Αντ. Γκουτέρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">