ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Χιλιάδες ώρες προσφοράς από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Κομοτηνή: Χιλιάδες ώρες προσφοράς από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού

Αν το 2020 ομολογουμένως ήταν χρονιά δύσκολη για όλους, για τους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακό Τμήματος Κομοτηνής ήταν  και χρονιά αλληλεγγύης και προσφοράς.

Αδιάψευστος μάρτυρας η κινητικότητα που σημείωσαν το διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου του 2020. Αναλυτικότερα, 53 διακομιδές , 243 υγειονομικές καλύψεις, 60 εκπαιδεύσεις BLS ( που αφορούσαν σε 400 ειδικούς φρουρούς, 40 εκπαιδευτικούς και 200 πολίτες).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 387 υπηρεσίες λόγω Covid -19 (105 ημέρες στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, 248 ημέρες στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής και 34 υπηρεσίες ΚΟΜΥ Ροδόπης).

Οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής είχαν ακόμη 42 συμμετοχές στην Δασοπροστασία (32 υπηρεσίες Πυροφυλακίου και 10 Κατασβέσεις). Ενώ το δικό τους παρόν έδωσαν και στην ν αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού με 53 Υπηρεσίες, 46 εκ των οποίων στο Τελωνείο των Καστανεών και 7 στη Λέσβο στο Καρά Τεπέ. Παράλληλα, διένειμαν 1.341 μερίδες αναλαμβάνοντας την μεταφορά γεύματος σε φοιτητές και απόρους.

Κι αν ήθελε κάποιος να «μετατρέψει» όλη αυτή την προσφορά σε χιλιόμετρα και ώρες εργασίας θα έλεγε: 32.650 διανυθέντα χιλιόμετρα και 9.593 ώρες υπηρεσιών, σύνολο ωρών εθελοντών 22.779, μέσος όρος υπηρεσιών ανά εθελοντή 420 ώρες.
«Τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα. Οι εθελοντές δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή από την πανδημία και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αφιερώνοντας ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο.» σχολιάζουν οι επικεφαλής μην παραλείποντας να υποσχεθούν ότι και τη νέα χρονιά θα είναι παρόντες.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-chiliades-ores-prosforas-apo-toys-ethelontes-toy-erythroy-stayroy/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Χιλιάδες ώρες προσφοράς από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb