ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

«Να προχωρήσει άμεσα η εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για την χωροθέτηση του Σ.Μ.Α. Αποκόρωνα»

«Να προχωρήσει άμεσα η εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για την χωροθέτηση του Σ.Μ.Α. Αποκόρωνα»

Να σεβαστεί ο Δήμαρχος Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απορρίψει την ενδεχόμενη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Τσιβαρά, ζητά με ανακοίνωσή του ο Παντελής Καραγιαννάκης από την παράταξη «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ Η ΓΗ ΜΑΣ».

Παράλληλα, ο κ. Καραγιαννάκης, καταγγέλλει τις πρακτικές του Δημάρχου να προσπαθεί να ανατρέψει τη σχετική απόφαση, με μεθοδεύσεις μέσα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αναλυτικά το κείμενο της παράταξης του κ. Καραγιαννάκη:

«Tην στιγμή που όλοι προσδοκούμε λόγω των ημερών και της ιδιάζουσας περιόδου περισσότερο οξυγόνο δημοκρατίας, ελευθερία, ελπίδα και ομόνοια, ο κ.Κουκιανάκης ενώ μας ευχήθηκε υποκριτικά ενότητα κλπ. την ίδια στιγμή αποφάσισε να υπερβεί τα εσκαμμένα και να λειτουργήσει με αυταρχισμό και ασέβεια απέναντι στη θέληση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα και όπως όλοι γνωρίζουν, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε (όχι απλώς
γνωμοδότησε) με πλειοψηφία 17 υπέρ και 10 κατά με την 189/2020 Απόφαση, την απόρριψη της λύσης του Τσιβαρά για χωροθέτηση του Σ.Μ.Α. Απόφαση που ήταν η εύλογη και ήρθε σε συνέχεια της 86/2019 Απόφασης Δ.Σ. (με εισηγητή τότε τον ίδιο τον κ. Κουκιανάκη!!).

Όμως αυτή την φορά άλλαξε γνώμη απ’ ότι φαίνεται ο κ. Κουκιανάκης, αποδεικνύοντας περίτρανα για άλλη μία φορά ότι η απόφαση του ίδιου τον Απρίλιο 2019 που ακύρωνε τον Τσιβαρά για το Σ.Μ.Α. ήταν μια προεκλογική κοροϊδία των πολιτών προς άγρα ψήφων. Λίγες μέρες λοιπόν μετά την λήψη της τελευταίας απόφασης, θεώρησε σωστό με περισσή δεικτικότητα να μας ανακοινώσει μέσω του τύπου στις 31-12-2020 ότι:

«Υποβάλαμε σήμερα ενώπιον της συντονίστριας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης προσφυγή κατά της υπ’αριθμόν 189/2020 απόφασης του Δ.Σ. του δήμου μας»!!!!

Πρέπει να «χωνέψουν» όλοι και κυρίως ο κ. Κουκιανάκης, ότι το Δημ.Συμβούλιο είναι ένας θεσμός κυρίαρχος που εκφράζει δημοκρατικά και αναλογικά τους δημότες, είτε αρέσουν οι αποφάσεις είτε όχι στον εκάστοτε Δήμαρχο. Ο Δήμαρχος δε όπως και οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εκτελούν τις αμελλητί τις αποφάσεις του Δημ.Συμβουλίου, αυτό επιτάσσει ο Νόμος αλλά και οι κανόνες ηθικής τάξης. Είναι ίσως πρωτόγνωρο στα αυτοδιοικητικά δεδομένα της χώρας, ένας Δήμαρχος να προσφεύγει και να εγκαλεί τους συμβούλους του Συμβουλίου του για την όποια δημοκρατική τους βούληση, χρησιμοποιώντας νομικίστικους τρόπους και όρους όπως «κακή χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας». Αυτό που γίνεται είναι θεσμική εκτροπή και επιεικώς απαράδεκτο.

Καταδικάζουμε αυτήν την ενεργεία του Δήμαρχου Αποκορώνου και σε περίπτωση που ανατραπεί η κυρίαρχη νόμιμη απόφαση του Δ.Σ., θα πράξουμε τα νόμιμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο αλλά και ενδεχομένως για οιονδήποτε εμπλακεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακύρωσης. Οι θεσμοί κ. Κουκιανάκη δεν μπορούν να γίνονται «λάστιχο» σύμφωνα με τα προσωπικά θέλω κανενός, οι καθεστωτικές περίοδοι και οι μοναρχίες δόξα το θεό παρήλθαν ανεπιστρεπτί στην χώρα μας…

Ο κ. Κουκιανάκης, ως Δήμαρχος μειοψηφίας που είναι, θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους ότι με τις συνεχείς προκλήσεις και τεχνητές εντάσεις δεν θα επιλύσει τίποτα. Από μεριάς μας όταν αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου Αποκορώνου, θα αναφερθούμε και στην ουσία της απόφασης με λεπτομέρειες, τονίζουμε όμως ότι με τις συνεχείς παλινωδίες και αλλαγές θέσης για το ζήτημα, όπως κάνει εξάλλου και σε άλλα θέματα ο κ. Κουκιανάκης, προκαλείται καθυστέρηση και έχει ευθύνη για αυτό.

Ευχόμαστε να επικρατήσει εντέλει η σύνεση, η λογική και η ειλικρινή ομόνοια στα δημοτικά
πράγματα του τόπου μας, καλούμε τον κ. Κουκιανάκη να αποσύρει την προσφυγή και να
ζητήσει συγγνώμη από τους Αποκορωνιώτες για την εκτροπή του αυτή. Να προχωρήσει δε
άμεσα στην εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για την χωροθέτηση του Σ.Μ.Α.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους.»

www.ert.grsource https://www.ert.gr/%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b1/kataggelies-gia-athemites-methodeyseis-se-varos-toy-dimarchoy-apokorona/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: «Να προχωρήσει άμεσα η εξεύρεση κατάλληλης έκτασης για την χωροθέτηση του Σ.Μ.Α. Αποκόρωνα» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb