ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιταλία: H χρήση του τραγουδιού «Gloria» από τον Trump και η διαφωνία με τον δημιουργό Umberto Tozzi

Ο τραγουδιστής Umberto Tozzi κατά του Trump (πηγή: tgcom24.mediaset.it)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τα θλιβερά γεγονότα του Capitol Hill στις ΗΠΑ έμειναν χαραγμένα στην μνήμη όλων μας. Αλλά οι Ιταλοί εισέπραξαν το γεγονός με ένα παραπάνω στοιχείο. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει τον Trump και μερικούς καλεσμένους να διασκεδάζουν σε ιδιωτικό πάρτι – λίγο πριν την επέλαση στο Capitol Hill  – στους ρυθμούς του δημοφιλούς τραγουδιού ‘»Gloria». 

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο στον Ιταλό τραγουδιστή και μουσικό θρύλο Umberto Tozzi, δημιουργό της πρώτης έκδοσης του πασίγνωστου τραγουδιού, το οποίο και αποτελεί ένα από τα θεμέλια του ιταλικού μουσικού ρεπερτορίου των 70s-80s. 

Με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, ο Tozzi δήλωσε ενοχλημένος για την χρήση του τραγουδιού και επισήμανε πως, ως δημιουργός, είναι έτοιμος να προστατεύσει τις αρχές που εκπροσωπεί το κλασσικό αυτό τραγούδι. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Kathy Golik, manager της μουσικού Laura Branigan που έκανε το τραγούδι επιτυχία στις ΗΠΑ με αγγλικό στίχο. Και η Golik επίσης αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική χρήση του τραγουδιού «Gloria».

Η χρήση της μουσικής κατά την διάρκεια των Αμερικανικών εκλογικών εκστρατειών δεν αποτελεί κάτι νέο, πόσο μάλλον από τον Trump και το επιτελείο του. Όμως ο Trump κατάφερε να έχει ένα δικό του ρεκόρ ‘αποστασιοποιημένων’ και εχθρών ανάμεσα στους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος.

Από τους Αδελφούς Cohen περνώντας στους Rolling Stones μέχρι και τον «boss» Bruce Springsteen, πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι τοποθετήθηκαν κατά του Trump για την πολιτική χρήση των τραγουδιών τους.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Αμερικανός τροβαδούρος Neil Young το 2018 είχε καταθέσει μήνυση κατά του Προέδρου Trump για τον ίδιο λόγο και πρόσφατα αρθρογράφησε με ένα βαρύγδουπο κείμενο στο μουσικό περιοδικό Rolling Stone όπου τον κατονομάζει «ντροπή για την χώρα μου».

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/eidiseis/diethni/evropi/italia-h-chrisi-toy-tragoydioy-gloria-apo-ton-trump-kai-i-diafonia-me-ton-dimioyrgo-umberto-tozzi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιταλία: H χρήση του τραγουδιού «Gloria» από τον Trump και η διαφωνία με τον δημιουργό Umberto Tozzi Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">