ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Στήριξη των πλημμυροπαθών – Kαταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών

Ροδόπη: Στήριξη των πλημμυροπαθών – Kαταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών

Δηλώσεις ζημιών στον ΕΛΓΑ από τους πλημμυροπαθείς
Τις ζημιές που υπέστησαν από την πλημμύρα της 12ης Ιανουαρίου μπορούν να δηλώσουν έως τις 27 Ιανουαρίου οι παραγωγοί που επλήγησαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ οι παραγωγοί της Δ.Ε Σαπών που έπαθαν ζημιά στις καλλιέργειες τους (σιτηρά, λαχανικά κλπ), στο Ζωικό Κεφάλαιο ή σε αποθηκευμένα προϊόντα, από την πλημμύρα της 12/1/2021 μπορούν να τα δηλώσουν στους κατά τόπους ανταποκριτές.

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών στο Μαυρομάτι
Ο Δήμος Κομοτηνής με τις υπηρεσίες του στηρίζει τους πληγέντες στον οικισμό Μαυρομάτι τόσο στην καθημερινότητά τους με στέγη, τροφή, ρουχισμό όσο και στην καταγραφή των ζημιών αλλά και την αποκατάσταση του χωριού. Συνεργεία του Δήμου παρεμβαίνουν με μηχανήματα προκειμένου να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των κατοίκων και την επιστροφή στα σπίτια τους, με ασφάλεια. Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν. Κατατέθηκαν 14 αιτήσεις κατοίκων που διεκδικούν αποζημιώσεις.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Γιάννη Δελή πραγματοποίησε συναντήσεις με παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, ενώ επισκέφθηκε και ορισμένες από αυτές για να συζητήσει με τους κατοίκους. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών , Ντίνο Χαριτόπουλο τη συζήτηση απασχόλησαν μεταξύ άλλων οι συνολικότερες αιτίες των πλημμυρικών φαινομένων, πέρα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Στο πλευρό των πλημμυροπαθών οι Σαμαρείτες
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες βρέθηκαν το Σάββατο στο χωριό Μαυρομμάτι Ροδόπης, με σκοπό να συμβάλλουν στο καθάρισμα των σπιτιών από αντικείμενα, έπιπλα και ρούχα που αχρηστεύτηκαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα, το Σαββατοκύριακο οι Εθελοντές διένειμαν φαγητό, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κομοτηνής. Και βοήθησαν στην τοποθέτηση είκοσι κλινών σε Σιδηροχώρι και Μαυρομάτι.
Εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης
Οι εργασίες για την αποκατάσταση συνεχούς και πλήρους υδροδότησης στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών συνεχίζονται μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία. Οι μεγαλύτερες βλάβες που προκλήθηκαν σε ποτάμια, σε αναχώματα και σε αντλιοστάσια: στις Σάπες, στο Λοφάριο, στα Κασσιτερά, στον μόνιμο οικισμό Ποντίων, στο Αρσάκειο, στο Πρωτάτο, στον Έβρενο, στα Πετρωτά, στον Αετόλοφο, στη Μαρώνεια, στην Εργάνη, στη Βέννα, στη Νέα Πέτρα, στους Ασκητές, στα Μίρανα και αλλού, έχουν αντιμετωπιστεί.
Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν.Τσαλικίδη για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τους καθαρισμούς και τις αμμοληψίες υδατορεμάτων
Στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τους καθαρισμούς από τα φερτά υλικά και τις αμμοληψίες επί των υδατορεμάτων, που αποτελεί ζήτημα αιχμής για την αντιπλημμυρική προστασία της Ροδόπης, αποσκοπεί σχετική παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νικόλαου Τσαλικίδη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ανάγκη αναθεώρησης και εξαρχής σχεδιασμού του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που αφορά στα υδατορέματα, τέθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στο πλαίσιο συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Κωνσταντίνο Αραβώση.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-stirixi-ton-plimmyropathon-katagrafi-kai-apokatastasi-ton-zimion/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Στήριξη των πλημμυροπαθών – Kαταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">