ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένα 24ωρο χωρίς ρεύμα τα νησιά των Σποράδων- Ανοικτοί δρόμοι- Αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο

Ένα 24ωρο χωρίς ρεύμα τα νησιά των Σποράδων- Ανοικτοί δρόμοι- Αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο

Ασθενής είναι αυτή την ώρα η χιονόπτωση στο νομό Μαγνησίας, μετά την επί ώρες ισχυρή χιονόπτωση που έκανε ολόκληρο το νομό από το ένα άκρο μέχρι το άλλο να ντυθεί στα λευκά, ακόμα και η πόλη του Βόλου, με 20εκ. χιονόστρωση. Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι των τριών νησιών των Β. Σποράδων που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα 24 ώρες τώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και κυρίως να απειλούνται από την παγωνιά.

Οι προβλέψεις της ΔΕΔΗΕ κάνουν λόγω για αποκατάσταση σήμερα κατά τις απογευματινές ώρες, αφού η βλάβη που προκλήθηκε από πτώση δέντρου στους υποσταθμούς που βρίσκονται στο Λαύκο του Ν. Πηλίου, απαιτούν πολύωρη αποκατάσταση. Κατά τα λοιπά τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας και των δήμων επιχειρούν παντού ώστε να διατηρηθεί ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, ενώ σύμφωνα με την εικόνα που έχει η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οι  δημοτικές εσωτερικές οδοί και σημεία όπως Χάνια –Κισσός δεν έχουν διανοιχθεί. Μάλιστα έχει απαγορευτεί  η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου «Αγριόλευκες» μέχρι τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς (κάτω κλάδος) στον Κισσό λόγω επικείμενων ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωσης και παγετού). Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων και τον αποχιονισμό της οδού. Η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Βόλου-Ζαγοράς.

Σε ότι αφορά την πόλη του Βόλου, έχουν καθαριστεί οι κεντρικές αρτηρίες ώστε να είναι προσπελάσιμες, ενώ πολύ δουλειά θα απαιτηθεί για τον καθαρισμό όλων των δρόμων. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου και δεν αναμένεται βελτίωση της, δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση και ολικό παγετό.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου λειτουργούν κανονικά τόσο για το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, όσο και για τις περιφερειακές γραμμές που εξυπηρετεί.

Αντίθετα κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για το Πήλιο, ενώ τα δρομολόγια προς Αθήνα θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, με την προϋπόθεση ότι θα έχει ανοίγει η Αθηνών- Λαμίας. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό έχει απαγορευτεί, ενώ αλυσίδες οφείλουν να έχουν όλα τα οχήματα που κινούνται από και προς το Πήλιο.

Τέλος, κλειστά όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο το νομό Μαγνησίας

 

www.ert.gr



source https://volos.ert.gr/blog/2021/02/15/ena-24oro-choris-reyma-ta-nisia-ton-sporadon-anoiktoi-dromoi-alysides-sto-eparchiako-diktyo/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα 24ωρο χωρίς ρεύμα τα νησιά των Σποράδων- Ανοικτοί δρόμοι- Αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">