ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο νομό – Που χρειάζονται αλυσίδες

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο νομό – Που χρειάζονται αλυσίδες

Εικοσιτέσσερις ώρες συνεχούς χιονόπτωσης συμπληρώνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το χιόνι από νωρίς το πρωί πέφτει πυκνό ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Όλα έχουν ασπρίσει και ελάχιστοι πολίτες και αυτοκίνητα κυκλοφορούν. Η ολονύχτια χιονόπτωση «‘ασπρισε»  ακόμα και την παραλιακή οδό (φωτο).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων έριχναν αλάτι για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό δρόμων από τη χιονόπτωση. Μεγάλες ποσότητες αλατιού χρησιμοποιήθηκαν για να κρατηθούν καθαρά πεζοδρόμια και πλατείες. Οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς προβλήματα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο στους παράδρομους, όπου το χιόνι έχει παγώσει.

Τρεις δρόμοι έχουν κλείσει μέχρι αυτήν την ώρα στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αστυνομία, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα λόγω του εξελισσόμενου κύματος κακοκαιρίας, της «Μήδειας» που πλήττει από χθες, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, τη χώρα.  Ετσι από σήμερα το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία επί της  επαρχιακής οδού Προχώματος-Νέας Μεσήμβριας ενώ κλειστοί παραμένουν από χθες οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, Θεσσαλονίκης-Σερρών και στη νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς.

Φωτογραφία: Γιώργος Κόγιας

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/roi-idiseon/thessaloniki-poioi-dromoi-einai-kleistoi-sto-nomo-poy-chreiazontai-alysides/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο νομό – Που χρειάζονται αλυσίδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">