ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή: Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Κομοτηνή: Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη

Τρία νέα κρούσματα στη Ροδόπη
Εννέα (9) νέα κρούσματα κορονοϊου στην Ξάνθη ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 3,14 τις τελευταίες επτά ημέρες ο μέσος όρος κρουσμάτων και 8,09 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην ΠΕ Ξάνθης. Τρία (3) νέα κρούσματα στη Ροδόπη. Με μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες 1,86 και 2,68 τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. 34 συνολικά τα νέα κρούσματα στην αν.Μ.Θ.
2.499 εμβολιασμοί στη Ροδόπη
3.189 (+133 την 11/02/2021) εμβόλια πραγματοποιήθηκαν συνολικά μέχρι χθες στην Ξάνθη. 2.499 (+168 την 11/02/2021) στη Ροδόπη.

 

Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Αιμοδοσίας, Κλινικών, Εργαστηρίων & Χειρουργείων» του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
Δημοσιεύθηκε χθες η προκήρυξη του έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Αιμοδοσίας, Κλινικών, Εργαστηρίων & Χειρουργείων» του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»», προϋπολογισμού 1.000.000€, το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη». H Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Μαγδαληνή Γιαμουστάρη τόνισε ότι: «Ο νέος εξοπλισμός θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητες και εφαρμογές σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών διάγνωσης. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται και νέος εξοπλισμός ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για να παρέχει πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του Νομού Ροδόπης¨».
Ανίχνευση αστικών λυμάτων
Τη δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα πόλεων σε περιφέρειες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες και η αν.Μ.Θ., ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού
66 παραβάσεις βεβαιώθηκαν συνολικά στην αν.Μ.Θ. την Τετάρτη για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Επίσης, 24 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-o-koronoios-se-rodopi-kai-xanthi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή: Ο κορονοϊός σε Ροδόπη και Ξάνθη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">