ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κομοτηνή-Πανσπουδαστική ΚΣ: Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά

Κομοτηνή-Πανσπουδαστική ΚΣ: Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά

“Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά!” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ Κομοτηνής σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι το Πανεπιστήμιο “ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην αστυνομία και το υπουργείο, δεν θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη!” Με την ίδια ανακοίνωση η Πανσπουδαστική ζητά να “λυθεί ΤΩΡΑ το πρόβλημα παροχής ζεστού νερού και θέρμανσης στους εστιακούς φοιτητές!” και να “παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με το τέλος των περιοριστικών μέτρων”.

Στην ίδια ανακοίνωση ακόμη ζητούν: “Να συνεχιστούν τα μαθήματα και οι πρακτικές ασκήσεις διά ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού. Καταγραφή διδακτικών κενών, αναπροσαρμογές της ύλης και μέτρα προκειμένου να μη χάσουμε αναγκαία γνώση, να μην επιβαρυνθούμε στην πορεία των σπουδών μας. Προσλήψεις καθαριστριών, υγειονομικού προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων μας. Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή. Να πραγματοποιούνται rapid test δωρεάν σε ειδικούς χώρους μέσα στα Πανεπιστήμια. Ειδικά για το Α’ έτος να ξεκινήσουν με προτεραιότητα τα μαθήματα για τη γρήγορη ένταξη στη φοιτητική ζωή. Αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από και προς τις σχολές μας. Άμεση χρηματοδότηση των σχολών για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες και ένταξη όλων των κονδυλίων (ΕΣΠΑ, χορηγίες, έσοδα ΕΛΚΕ κλπ.) στον κρατικό προϋπολογισμό. Αναβάθμιση υποδομών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη υπουργείου – ΔΠΘ – δήμου και Περιφέρειας. Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κ.ά. ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια.Να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές και οι μετεγγραφέντες να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στις ιδρυματικές πλατφόρμες, να κάνουν αίτηση για δωμάτιο στη φοιτητική εστία. Να δοθεί μόνιμο μηνιαίο επίδομα στέγασης για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι, να εξασφαλιστεί επίδομα για τους πρακτικάριους φοιτητές.”
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Να εξασφαλιστεί με ευθύνη υπουργείου και ΔΠΘ ότι θα φτάσουν έγκαιρα τα συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου σε όλους τους φοιτητές.”
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ

Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

www.ert.grsource https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/komotini-panspoydastiki-ks-theloyme-na-ginoyme-foitites-xana/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κομοτηνή-Πανσπουδαστική ΚΣ: Θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb