ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρέθυμνο: Σήμερα οι αποφάσεις για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Ανησυχία στη σχολική κοινότητα (ηχητικό)

Ρέθυμνο: Σήμερα οι αποφάσεις για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Ανησυχία στη σχολική κοινότητα (ηχητικό)

173 μολύνσεις covid έχουν καταγραφεί στο Ρέθυμνο από την 1η Φεβρουαρίου έως και χθες, που σημειώθηκαν 12 κρούσματα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε 13.

Εκτός από την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, σήμερα αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, αφού η νέα μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Ρεθύμνου, αυξάνει την ανησυχία, για περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Η ίδια ανησυχία επικρατεί και στη σχολική κοινότητα, αφού χθες αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο Ανωγείων, όπου επτά μαθητές βρέθηκαν θετική.

Ένα ακόμα θετικό κρούσμα επιβεβαιώθηκε στο Λύκειο, με αποτέλεσμα να κλείσουν δύο τμήματα, το τμήμα του μαθητή και το τμήμα της κατεύθυνσης που συμμετέχει. . 25 συνολικά μαθητές έχουν τεθεί σε καραντίνα και 19 άτομα – επαφές του μαθητή λυκείου, τόσο εντός του σχολικού χώρου, όσο και μέσα στο λεωφορείο. Εκτός ωστόσο από τους 44 συνολικά μαθητές σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκαν και δύο εκπαιδευτικοί του λυκείου Ανωγείων.


Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων και στη Σοφία Θεοδωράκη, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Στο Δήμο Μυλοποτάμου έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικοί 15 μαθητές -4 από το Πέραμα και 11 από το Πάνορμο, αλλά και 8 εκπαιδευτικοί. Σήμερα θα αποφασιστεί εάν θα πρέπει να κλείσουν τμήματα στα Γυμνάσια Κράνας και Γαραζίου, όπως και στο ΕΠΑΛ Γαραζίου.

Την ίδια στιγμή υπό εξέταση παραμένει, λόγω ιχνηλάτησης επαφών, για το εάν θα πρέπει να κλείσουν τμήματα στο Γυμνάσιο Κράνας, στο Γυμνάσιο Γαράζου και στο ΕΠΑΛ Γαράζου.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/chania/rethymno-simera-oi-apofaseis-gia-pio-aystira-perioristika-metra-anisychia-sti-scholiki-koinotita-ichitiko/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρέθυμνο: Σήμερα οι αποφάσεις για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Ανησυχία στη σχολική κοινότητα (ηχητικό) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">