ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ροδόπη: Οδηγοί σε γκρέιντερ, αλατοφόρα και πολυμηχανήματα αντιμέτωποι με τη «Μήδεια»

Ροδόπη: Οδηγοί σε γκρέιντερ, αλατοφόρα και πολυμηχανήματα αντιμέτωποι με τη «Μήδεια»

Οδηγοί σε γκρέιντερ, αλατοφόρα οχήματα και πολυμηχανήματα, άλλοι προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, άλλοι των Δήμων, με φτυάρια και αλάτι στα χέρια, και άλλοι εργαζόμενοι σε εργολάβους, όλοι τους είναι πανέτοιμοι για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στους δρόμους και στις γειτονιές εντός πόλεων και οικισμών.

Η «Μήδεια» έδειξε «τα δόντια της» στη Ροδόπη και εκείνοι την ετοιμότητα και τις αντοχές τους. Έτοιμοι από καιρό, έσπευσαν να «κάνουν την νύχτα μέρα» και να βρεθούν όπου ήταν ανάγκη, άλλοτε πραγματοποιώντας ρίψεις αλατιού έγκαιρα -450 τόνοι αλάτι διαθέτει η ΠΕ Ροδόπης- και άλλοι ανοίγοντας δρόμους τους οποίους η χιονόπτωση και οι ισχυρής έντασης άνεμοι έκαναν απροσπέλαστους.

Τι κι αν ο υδράργυρος για πολλές ώρες είχε «σκαλώσει» κάτω από το μηδέν; Εκείνοι κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και χρήσιμοι. «Το σημαντικό είναι να είσαι προσεκτικός κι αισιόδοξος, προσεκτικός για να μην κάνεις το λάθος που εργαζόμενος  σε τέτοιες συνθήκες είναι εύκολο και αισιόδοξος ότι εσύ θα τα καταφέρεις όσο δύσκολες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες», δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής έμπειρος οδηγός εκχιονιστικού μηχανήματος, που βρίσκεται σταθερά πάντα στην πρώτη γραμμή.

Το «μυστικό» όπως λένε είναι να είσαι όπου πρέπει με την πρώτη νιφάδα γιατί αν το στρώσει για τα καλά, τότε δύσκολα ξεχωρίζει το οδικό δίκτυο με μια απλή ματιά και ακόμη πιο δύσκολα ανοίγει.
Μεγάλη χαρά παίρνουν, όπως λένε, όταν το άνοιγμα ενός δρόμου δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς να μετακινηθούν στο νοσοκομείο, σε εργαζόμενους στις δουλειές, σε αποκλεισμένους να επιστρέψουν σπίτια τους ή σε παιδιά να επανέλθουν στις σχολικές μονάδες και στη δική τους καθημερινότητα. Όσον αφορά την απόλαυση της δουλειάς; Το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. «Η Ροδόπη στα καλύτερα της» λένε, κι ας μην έχουν καιρό ούτε για μια φωτογραφία μπροστά από ένα αποκλεισμένο χωριό που οι ίδιοι θα προσεγγίσουν πρώτοι.

φωτο: Κ.Φλώρος

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/komotini/rodopi-odigoi-se-gkreinter-alatofora-ochimata-kai-polymichanimata-antimetopoi-me-ti-mideia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ροδόπη: Οδηγοί σε γκρέιντερ, αλατοφόρα και πολυμηχανήματα αντιμέτωποι με τη «Μήδεια» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">