ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σιάτιστα: Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Γούνας το Δ.Σ. Σιάτιστας

Σιάτιστα: Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Γούνας το Δ.Σ. Σιάτιστας

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βοΐου Κοζάνης, την αλλαγή χρήσης του ΒΙΟΠΑ Γούνας στην πόλη της Σιάτιστας και τη δημιουργία στο χώρο Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας από ιδιωτική εταιρία, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου 2021.

Υπέρ της πρότασης αυτής έχει ταχθεί και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Σιάτιστας, ο οποίος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χώρο, που από το 2006 έχει παραχωρηθεί ως Βιοτεχνικό Πάρκο Γούνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και για μια 20ετία στο Δήμο Βοΐου.

Κατά της γνωμοδότησης για την παραχώρηση ήταν η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τους Μιχάλη Καραμπατζιά και Ονούφριο Γιγαντίδη, όπως επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Στεργίου της ελάσσονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής το Λάζαρο Γκερεχτέ.

Από την πλευρά της, τόσο η παράταξη του δημάρχου, Χρήστου Ζευκλή, όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, τάχθηκαν υπέρ της αλλαγής χρήσης και της προοπτικής της δημιουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας.

Από την πλευρά της η εταιρεία Κυπριακών συμφερόντων, που προτείνει να νοικιάζει το χώρο έναντι 5.000 ευρώ το μήνα, εκτιμά ότι το κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 3 εκ. ευρώ, προκειμένου να μετατρέψει το κτίριο του ΒΙΟΠΑ Γούνας σε «Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Δυτικής Μακεδονίας», ενώ στο σχεδιασμό της προβλέπει να απασχολεί όταν αυτό θα λειτουργεί πλήρως 176 εργαζόμενους.

Το θέμα αυτό αναμένεται, μετά τη θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Βοϊου να απασχολήσει και το περιφερειακό συμβούλιο, καθώς το κτίριο τυπικά ανήκει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σήμερα στο ΒΙΟΠΑ Γούνας, που λειτούργησε ελάχιστα ως τέτοιος χώρος, στεγάζεται εκτός από το Σύνδεσμο Γουνοποιών Σιάτιστας και το Σύλλογο Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων και η υπηρεσία του Κτηματολογίου της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/siatista-yper-tis-dimioyrgias-kentroy-apokatastasis-sto-viopa-goynas-to-d-s-siatistas/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σιάτιστα: Υπέρ της δημιουργίας Κέντρου Αποκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ Γούνας το Δ.Σ. Σιάτιστας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">