ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημήτρης Λιγνάδης : Συνελήφθη ο σκηνοθέτης – Κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή


Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές για τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. 

Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν μεθοδικά, με ταχύτητα και υπό άκρα μυστικότητα εξετάζοντας μία σειρά από μάρτυρες, οι οποίοι εισέφεραν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία για την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του γνωστού ηθοποιού. 

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. 

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. 

Ωστόσο, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου και εδώ από μία μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού και μάλιστα σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί. 

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος αμέσως μετά τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. 

Νωρίτερα, ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με τον δικηγόρο του είχε παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπάρχει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Τότε οι αξιωματικοί της ασφάλειας τους απάντησαν πως μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα δικαστικό έγγραφο σχετικά με τον κ. Λιγνάδη και στην συνέχεια αποχωρήσαν. 

Μάλιστα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο σκηνοθέτης άφησε την κάρτα με τα τηλέφωνά του για να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που θα αναζητούταν. Οι εν λόγω ραγδαίες εξελίξεις έρχονται μετά και τη νέα μήνυση που κατέθεσε χθες 25χρονος, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στα 14 χρόνια του (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί), αλλά και την κατάθεση σημαντικής μάρτυρος – κλειδί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημήτρης Λιγνάδης : Συνελήφθη ο σκηνοθέτης – Κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">