ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Χρήση διπλής μάσκας – Πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό

Χρήση διπλής μάσκας – Πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό

Μεγάλη σημασία αποδίδουν οι επιστήμονες στη χρήση μάσκας και μάλιστα όλο και περισσότεροι συστήνουν διπλές μάσκες.

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού κέντρου Ελέγχου λοιμώξεων μία μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη, μπλοκάρει λίγο πάνω από το 40% των σταγονιδίων που προέρχονται από την αναπνοή ενός ακάλυπτου προσώπου. Αν όμως φορεθεί μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από μια χειρουργική αποκλείεται περίπου το 80% των σταγονιδίων. Όταν μάλιστα και οι δύο φορούν διπλή μάσκα, εμποδίζεται το 96% των σταγονιδίων.

Στο μεταξύ, άμεσα πρόκειται να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές στη χώρα μας για το νέο, ελπιδοφόρο φάρμακο που παρασκεύασαν Ισραηλινοί επιστήμονες. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των επιστημόνων που παρασκεύασαν το φάρμακο, Ναντίρ Αρμπέρ. Στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μας. Το νέο φάρμακο, το οποίο είναι εισπνεόμενο, χορηγείται μία φορά τη μέρα για λίγα λεπτά και δοκιμάστηκε σε ασθενείς στο Ισραήλ με θεαματικά αποτελέσματα. Χορηγήθηκε σε 30 ασθενείς και μέσα σε 5 ημέρες οι 29 θεραπεύτηκαν από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός και βγήκαν από το νοσοκομείο.

Εμβόλια Pfizer και Moderna – Κλινικές έρευνες για χορήγησε σε παιδιά από 12 ετών και άνω

Tο εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με νέα μελέτη, φαίνεται ότι παρέχει προστασία έναντι των δύο μεταλλαγμένων στελεχών που πρωτοεντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική μετά τη χορήγηση και της 2ης δόσης.

Παράλληλα, οι εταιρείες Pfizer και Moderna προχωρούν σε δοκιμές εμβολίων σε παιδιά από 12 ετών και άνω. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το καλοκαίρι και αναλόγως των αποτελεσμάτων αυτών θα προχωρήσουν και σε μικρότερες ηλικίες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ert.grsource https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/chrisi-diplis-maskas-poso-prostateyei-apo-ton-koronoio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Χρήση διπλής μάσκας – Πόσο προστατεύει από τον κορονοϊό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb