ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Mεσσηνία: Τρία νέα κρούσματα – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Mεσσηνία: Τρία νέα κρούσματα – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Τρία νέα κρούσματα Covid ανακοίνωσε χθες (Δευτέρα) για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα σχετικά θετική είναι και η εικόνα που εμφανίζει αυτή τη στιγμή η κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας όσον αφορά στον αριθμό των νοσηλευομένων εκεί, με 14 συνολικά ασθενείς. Την ίδια στιγμή παραμένουν 2 οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Ανάλογα θετική είναι και η εικόνα που εμφανίζουν οι υπόλοιποι νομοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με 8 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται χθες στην Κορινθία, 3 στην Αργολίδα, 2 στην Αρκαδία και 1 στη Λακωνία.
Στο μεταξύ, πάνω από 400 tests ανίχνευσης του κορονοιού έγιναν χθες στη Μεσσηνία με 1 από αυτά τα δείγματα να εντοπίζεται θετικό στη λοίμωξη.
Τα tests συνεχίζονται, είτε με επιτόπιους ελέγχους του ΕΟΔΥ σε χωριά της Μεσσηνίας, είτε καθημερινά από τις 8.30 έως τις 3.30 στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη, έλεγχοι με rapid tests από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, θα γίνουν στο Αριοχώρι και το γυμνάσιο της Ανδρούσας, αύριο στα κοινοτικά ιατρεία Κρεμμυδίων και Αβραμιού, την Πέμπτη στo παζάρι της Αγίας Τριάδας της Καλαμάτας και την Παρασκευή στο κοινοτικό ιατρείο της Κορώνης και το Πολιτιστικό κέντρο της Μεθώνης.

Στο εμβολιαστικό μέτωπο και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής στα 5 εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, 4760 πολίτες έχουν λάβει την α΄δόση του εμβολίου και 722 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία και έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid για τις ηλικίες 60-64 ανοίγει αύριο 10 Φεβρουαρίου και για τις ηλικίες 75 έως 79 στις 12 του μήνα.
Mέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσουν στη Μεσσηνία και ως εμβολιαστικά κέντρα, τα Κέντρα Υγείας Μεσσήνης, Πύλου και Αγίου Νικολάου της Δυτ.Μάνης.

www.ert.gr



source https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kalamata/messinia-tria-nea-kroysmata-synechizontai-oi-emvoliasmoi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Mεσσηνία: Τρία νέα κρούσματα – Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">