ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανδημία: Τα δεδομένα «κρίνουν» την παράταση των σκληρών μέτρων στις κόκκινες περιοχές (video)

Πανδημία: Τα δεδομένα «κρίνουν» την παράταση των σκληρών μέτρων στις κόκκινες περιοχές
Στο μέτωπο της πανδημίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ μόνο στην Αττική τα κρούσματα έφτασαν σε τετραψήφιο αριθμό και η πληρότητα στις ΜΕΘ έφτασε το 90%.
Η σημερινή επιδημιολογική εικόνα αναμένεται να κλειδώσει την παράταση των σκληρών μέτρων που ισχύουν ήδη σε κόκκινες περιοχές όπως η Αττική, ενώ το απόγευμα αναμένονται ανακοινώσεις και από τον Υπουργό Υγείας, στην προγραμματισμένη εβδομαδιαία ενημέρωση. Όλα δείχνουν ότι η πιθανότητα να ξεκινήσει το λιανεμπόριο μετατίθεται για τις 8/3.Επίσης δεν έχει συζητηθεί καθόλου το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:
– 2.147 κρούσματα. Σχεδόν τα μισά κρούσματα – 1.047 – εντοπίστηκαν στην Αττική. Το κέντρο της Αθήνας και ο Πειραιάς “βράζουν” με 285 και 259 κρούσματα, αντίστοιχα. Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη με 205 κρούσματα.
– Υψηλός και ο αριθμός των διασωληνωμένων, με 357 ασθενείς, ενώ είχαμε και 22 θανάτους.
Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών covid19 άγγιξαν τις 300 σε ένα 24ωρο, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 13,26%.

Εν τω μεταξύ, συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές υπηρεσίες στον Πειραιά, καθώς επιβεβαιώθηκαν σε ιδιωτική κλινική της πόλης τουλάχιστον 70 κρούσματα κορονοϊού σε ασθενείς και εργαζομένους. Δέκα ασθενείς κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθούν σε κλίνες covid του ΕΣΥ.

Στο κόκκινο και η Τρίπολη πολλά τμήματα και τάξεις σχολικών μονάδων κλείνουν λόγω εκτίναξης των κρουσμάτων. Η δημοτική Αρχή έχει ενημερωθεί και για την περίπτωση αυστηρού lockdown καθώς τα δεδομένα είναι ανησυχητικά και όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης έχουν προηγηθεί και συζητήσεις με τους κυρίους Χαρδαλιά και Κοντοζαμάνη.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Κατερίνα Μπατζάκη
Ανταπόκριση: Πέγκυ Μπρούσαλη

www.ert.gr

Το άρθρο Πανδημία: Τα δεδομένα «κρίνουν» την παράταση των σκληρών μέτρων στις κόκκινες περιοχές (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/pandimia-ta-dedomena-krinoyn-tin-paratasi-ton-skliron-metron-stis-kokkines-perioches-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανδημία: Τα δεδομένα «κρίνουν» την παράταση των σκληρών μέτρων στις κόκκινες περιοχές (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">