ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πανδημία: Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται η μάχη στη χώρα με ασπίδα το εμβόλιο (video)

Ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται στο χώρο της υγείας η κατάσταση στη χώρα παραμένει δύσκολη καθώς οι θάνατοι συνεχίζονται  το σύστημα υγείας πιέζεται  και βρίσκονται σε ισχύ lockdown στις «κόκκινες» περιοχές.

Με τα μεταλλαγμένα κρούσματα πλέον να έχουν ξεπεράσει τα 1.000, σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και οι υπόλοιποι δείκτες της επιδημίας μετά τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων ολικού απαγορευτικού στην Αττική. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.784 κρούσματα, 367 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ καταγράφηκαν 39 νέοι θάνατοι.

Την ίδια ώρα, η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει ασφυκτική και δύσκολα οι λοιμωξιολόγοι, στην κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση τους θα εισηγηθούν οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων. Οι αποφάσεις για την Αττική θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα.

Ελπίδα απέναντι σε όλα αυτά ο εμβολιασμός που υψώνεται ως αποτελεσματική ασπίδα απέναντι στην Πανδημία. Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών πνευμονολόγος , Θ.Βασιλακόπουλος  μίλησε στην ΕΡΤ για τα θετικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και σημείωσε  ότι έχει μειωθεί ο αριθμός των θανάτων καθώς έχουν εμβολιαστεί οι υπερήλικες. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο μέσος όρος θανάτων σε ηλικία ήταν πάνω από τα 79 έτη. Επίσης εκτίμησε πως θα έχουμε καλύτερο Πάσχα από το περυσινό, ο Μάϊος θα είναι  πολύ καλύτερος και διατύπωσε την άποψη ότι από το φθινόπωρο θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα .

www.ert.gr

Το άρθρο Πανδημία: Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται η μάχη στη χώρα με ασπίδα το εμβόλιο (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/pandimia-ena-chrono-meta-i-machi-synechizetai-sti-chora-me-aspida-to-emvolio-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πανδημία: Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται η μάχη στη χώρα με ασπίδα το εμβόλιο (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">