ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση να κλείσουν για 2 εβδομάδες όλα τα σχολεία

Σε εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες προχώρησε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Άλλες 9 περιοχές στην “κόκκινη” λίστα

Παράλληλα, εισηγούνται να προστεθούν στις κόκκινες περιοχές οι Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μυτιλήνης, καθώς επίσης οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Στις 4 περιφέρειες και πέντε δήμους πρόκειται να ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστούν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, από το υπουργείο Υγείας, ενώ δεδομένη θεωρείται των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα είναι το κύριο θέμα στην επιτροπή, χωρίς να λείπουν εισηγήσεις για άρση των μέτρων στο τέλος Μαρτίου.

Δεδομένο είναι το αρνητικό ρεκόρ, με συνολικά 506 διασωληνωμένους εκ των οποίων οι 340 στην Αττική, ενώ οι εισαγωγές ανέρχονται σε 139 το τελευταίο 24ωρο.

Με 15 νέες διασωληνώσεις, μόνο 23 κλίνες είναι κενές στην Αττική.

Δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, και παραλίες.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Σμαράγδα Αγορογιάννη

 

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση να κλείσουν για 2 εβδομάδες όλα τα σχολεία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/lokntaoyn-kamia-chalarosi-eisigeitai-i-epitropi-dieyrynetai-i-lista-ton-quot-kokkinon-quot-periochon/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λοιμωξιολόγοι: Εισήγηση να κλείσουν για 2 εβδομάδες όλα τα σχολεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">