ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950


Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το διάγγελμα στο οποίο προέβη μετά τις αιματηρές συμπλοκές και τα περιστατικά βίας της Κυριακής και της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι επιστρατεύει "το ύστατο όπλο των αποτυχημένων, τον διχασμό".

"Ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία. Στη δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διαχείριση της κοινωνικής ειρήνης. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα έχει να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να σημειώσει πως:

"Την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζει, επέλεξε να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, στους οικογενειάρχες, στους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εμένα προσωπικά. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ξανακούσαμε όταν, οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας".

Εν συνεχεία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως "το θέμα είναι οι πολίτες. Οι νέες και οι νέοι που ξυλοκοπούνται αναίτια. Οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές", ξεκαθαρίζοντας πως "ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπά ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς με τρόπο φριχτό και απάνθρωπο".

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό "να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό. Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν".

Δείτε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:


Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Α. Τσίπρα, ως διπλωμάτης καλά τα αναφέρεις , όμως εμείς οι οποίοι ζήσαμε αναίτιες επιθέσεις, αναίτια ξυλοκοπήματα, αναίτιες διώξεις - κατασχέσεις, κ.α. σε καμία περίπτωση δεν αρκούμαστε σε όσα αναφέρει είτε η κυβέρνηση, είτε ο πρωθυπουργός, είτε εσείς.

Να δώσετε εμπράκτως τη μάχη τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στην ίδια την κοινωνία, ώστε η χώρα μας να εξισωθεί με τις προηγμένες χώρες , χωρίς εκδικητικές τάσεις, από κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, αντιεξουσιαστές , κ.α.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο ότι υφίσταται μια εγγυήτρια κυβέρνηση και αστικά κόμματα τα οποία εκπροσωπούν την κοινωνία, αντί των οικονομικών ελίτ, των τραπεζιτών, και εν γένει ολιγαρχών και  ''υπερδυνάμεων''.

Τα λίγα που επιχειρήσαμε να ''χτίσουμε'' το 2014 μας τα ''γκρεμίσατε'' απότομα στη συνέχεια , και επί του παρόντος με την σημερινή κυβέρνηση γίνονται ερείπια.

- Αυτοί έχουν εδραιώσει ένα σύστημα, ( κυβερνώντες και υποστηρικτές τους ), για όσα βαρύνονται οι ίδιοι να κατηγορούν έτερους , όμως το συγκεκριμένο σύστημα έχει κουράσει, όπως έχει κουράσει η επανάληψη των ιδίων φαινομένων. 

- Η κοινωνία αξιώνει κοινωνική ειρήνη , πρόοδο και προκοπή , ενώ η κυβέρνηση  παρέχει απλώχερα τρομοκρατία και ξυλοφόρτωμα, - διχασμό - και διαμορφώνει το πλαίσιο όσοι αξιώνουν την ισχύ των αυτονόητων να εμφανίζονται ως εγκληματίες ! 

- Αμαυρώνουν με τα συστημικά τους media με έναν απαράδεκτο τρόπο τις διεκδικήσεις της κοινωνίας. Όσα ισχύουν επί του παρόντος για εμάς είναι σαν επανάληψη των ιδίων - χιλιοπαιγμένων επεισοδίων

- Αποτελεί αναγκαιότητα να γυρίσει σελίδα, όμως με πρωταγωνιστή την ίδια την κοινωνία, διότι αυτής καταλύονται τα δικαιώματα επί του παρόντος.

ΥΓ: Κάθε φορά που αποτυγχάνουν στις ασκούμενες πολιτικές τους - δεν βγαίνουν - επιστρατεύουν την πόλωση, τον διχασμό, και την τρομοκρατία. Κλείσανε τον κόσμο με τα lockdown ενώ θα είχαμε λιγότερα κρούσματα χωρίς περιοριστικά μέτρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελλάδα του 2021 δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">