ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιστορική στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (video)

Με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας κορυφώθηκε ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου. Πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα καθώς κι εναέρια μέσα παρέλασαν ενώπιον της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας αλλά και των υψηλών προσκλεκλημένων που που βρέθηκαν στη χώρα μας για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

“Παρά τις δυσκολίες που μας επιβάλει η πανδημία, η λαμπρή παρέλαση, η ακτινοβολία της επετείου σε όλο τον κόσμο είναι ένα ισχυρό μήνυμα της ιστορικής μας συνέχειας και παράδοσης” τόνισε στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» ανέφερε ο Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά παρουσίασαν στην ΕΡΤ την παρέλαση.

Ακολούθησαν κορίτσια και αγόρια με παραδοσιακές στολές για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας. Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν ουλαμοί με ενδυμασίες από διάφορες περιοχές, ηπειρωτικές και νησιωτικές, της Ελλάδας.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παρέλασης ήταν το μήνυμα του πιλότου που έστειλε εν πτήσει από τον ελληνικό ουρανό ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης.  «Ασπίδα η γαλανόλευκη για κάθε γωνιά του τόπου μας» είπε ο σμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, ο αρχαιότερος της ομάδας «Ζευς» των F-16, από τη Μοίρα 343 στη Σούδα, της 115 Πτέρυγας Μάχης, κατά τη διέλευση του αεροσκάφους του.

Πηγή φωτογραφιών: Εurokinissi

www.ertnews.gr



Το άρθρο Ιστορική στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (video) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/istoriki-stratiotiki-parelasi-gia-tin-epeteio-tis-25is-martioy-video/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιστορική στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">