ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΗΠΑ : Καταγγελία κατά της AstraZeneca για “παρωχημένα” στοιχεία

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ενδέχεται να χρησιμοποίησε “παρωχημένα” στοιχεία στις κλινικές δοκιμές που διεξήγαγε στις ΗΠΑ για το εμβόλιο της κατά της covid-19, κατήγγειλε το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών (NIAID) των Ηνωμένων Πολιτειών.

H Επιτροπή Ελέγχου Ασφάλειας Δεδομένων (DSMB), ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τις κλινικές δοκιμές, εξέφρασε “την ανησυχία της για το αν οδήγησε σε “μη ολοκληρωμένη εκτίμηση της αποτελεσματικότητας” του εμβολίου, το γεγονός ότι η AstraZeneca βασίστηκε σε παρωχημένη πληροφορία στις δοκιμές, ανέφερε το NIAID.

“Καλούμε την εταιρεία να συνεργαστεί με την DSMB για να ελέγξει τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα (του εμβολίου) και να διασφαλίσει ότι τα πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα και ακριβή στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό”, πρόσθεσε η NIAID, ενώ επισήμανε ότι η DSMB ενημέρωσε την AstraZeneca για τις ανησυχίες της.

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της covid-19 αποδείχθηκε κατά 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη της συμπτωματικής νόσησης σε ευρείας κλίμακας έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, το Περού και τις ΗΠΑ. Επίσης αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 100% στην πρόληψη των σοβαρών μορφών της covid-19 και της νοσηλείας, ενώ δεν προκαλεί αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων.

www.ertnews.grΤο άρθρο ΗΠΑ : Καταγγελία κατά της AstraZeneca για “παρωχημένα” στοιχεία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/frontpage/ipa-kataggelia-kata-tis-astrazeneca-gia-quot-parochimena-quot-stoicheia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΗΠΑ : Καταγγελία κατά της AstraZeneca για “παρωχημένα” στοιχεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb