ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βόλτα στο πάρκο | Λονδίνο: Χάιντ Παρκ και οι Κήποι του Κέσινγκτον

(θα είναι διαθέσιμο έως 6/4/2021)
Το Χάιντ Παρκ του Λονδίνου είναι ίσως ένα από τα πιο διάσημα πάρκα στον κόσμο. Μαζί με τους Κήπους του Κένσινγκτον αποτελούν τον πράσινο πνεύμονα του Λονδίνου. Όμως, το πάρκο είναι και ένας δημόσιος ανοιχτός χώρος αντικατοπτρίζοντας έτσι την πολύχρωμη και πολυπολιτισμική ζωή στη βρετανική πρωτεύουσα.
Ο περίπατός μας στο πάρκο ξεκινά με τις ανθισμένες κερασιές τον Απρίλιο. Στη βορειοανατολική γωνία του Χάιντ Παρκ, ο επιπλοποιός Πάτρικ Μακ Ίβοϊ ανεβαίνει στο βήμα για να διακηρύξει τις απόψεις του για τη βρετανική οικονομία. Για σχεδόν 150 χρόνια, οι θρησκευτικές, πολιτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις στη Γωνία του Ομιλητή αποτελούν σύμβολο βρετανικής αποδοχής και ελευθερίας.
Το καλοκαίρι περνάμε μέσα από άγρια λιβάδια και δάση στο κέντρο του πάρκου. Εδώ, στη Γκαλερί Σερπεντάιν, η επιμελήτρια Αμίρα Γκαντ μας ξεναγεί στην έκθεση του Αμερικανού γλύπτη Ντουέιν Χάνσον, μια απροσδόκητη συνάντηση με τη μοντέρνα τέχνη στη μέση του πάρκου.
Το φθινόπωρο κατευθυνόμαστε δυτικά προς τους Κήπους του Κένσινγκτον. Εκεί ο κτηματομεσίτης Τζος Γκρίνλινγκ μας δείχνει ένα σπίτι, από τα ακριβότερα ακίνητα στο Λονδίνο.
Το ταξίδι μας τελειώνει τον χειμώνα όταν τα μέλη της Λέσχης Κολύμβησης του Σερπεντάιν βουτάνε στα παγωμένα νερά της τεχνητής λίμνης στην καρδιά του Χάιντ Παρκ.
Συνδυάζοντας εξαιρετική αεροφωτογραφία και υπέροχες, συχνά αστείες και περίεργες συναντήσεις με τους ανθρώπους μέσα και γύρω από το πάρκο, αυτή η σειρά προσφέρει μια μοναδική οπτική σε μια από τις ομορφότερες αστικές οάσεις του κόσμου.



Το άρθρο Βόλτα στο πάρκο | Λονδίνο: Χάιντ Παρκ και οι Κήποι του Κέσινγκτον εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/volta-sto-parko-londino-chaint-park-kai-oi-kipoi-toy-kesingkton/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βόλτα στο πάρκο | Λονδίνο: Χάιντ Παρκ και οι Κήποι του Κέσινγκτον Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">