ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μακριά από την πόλη | Εσθονία

(Διαθέσιμο έως 18/3/2021)
Μέχρι την ανεξαρτησία της Εσθονίας το 1991, ολόκληρη η ακτή του εσθονικού νησιού Hiiumaa ήταν μια περιορισμένη στρατιωτική περιοχή, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στις παραλίες της χωρίς άδεια. Για τους Σοβιετικούς ήταν ένα σημαντικό στρατηγικό φυλάκιο προς τα δυτικά.
Πολύ κλειστό για τους ξένους και τους τουρίστες, σήμερα υπάρχει σύνδεση με φέρι με όλη τη Βαλτική Θάλασσα σχεδόν κάθε ώρα.
Πάνω απ ‘όλα, φέρνει τους άντρες του νησιού να εργαστούν στην ηπειρωτική χώρα. Διότι ανεξάρτητα από το πόση ησυχία υπάρχει, ανεξάρτητα από το πόση ομορφιά υπάρχει, η εργασία είναι ελλιπής στο Hiiumaa.
Στο μεγαλύτερο νησί της Εσθονίας, ο Αντρέας Κορν συναντά χαρούμενα, λιτά άτομα που κάνουν χρήση της κληρονομιάς της σοβιετικής εποχής και που έχουν δημιουργήσει τα προς το ζην με δημιουργικό τρόπο. Άτομα που αποδεικνύουν πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ό, τι έχετε και πώς να ξεπεράσετε επιτυχώς τα καθορισμένα όρια.

Ένα δάσος, ένα νησί, μία λίμνη ή ένα ολόκληρο χωριό – ακόμη και στη σημερινή πυκνοκατοικημένη Ευρώπη βρίσκουμε μη κατοικημένες και εγκαταλελειμμένες περιοχές που περιμένουν να κατακτηθούν. Αυτά τα άθικτα, ξεχασμένα κομμάτια γης, συχνά παρακείμενα σε πολυπερπατημένα μονοπάτια, αναβιώνουν με καινοτόμους νέους τρόπους. Μοιάζουν με λευκούς καμβάδες που περιμένουν να μετατραπούν σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Η σειρά παρακολουθεί τα ταξίδια αφοσιωμένων νέων που έχουν κατακτήσει ένα κομμάτι της Ευρώπης με τις δημιουργικές τους ιδέες.

Το άρθρο Μακριά από την πόλη | Εσθονία εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertflix.gr/xena-docs/makria-apo-tin-poli-esthonia/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μακριά από την πόλη | Εσθονία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">