ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μειωμένος ΦΠΑ: Για ποια αγαθά και υπηρεσίες παρατείνεται

Παρατείνεται το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ σε ευαίσθητα αγαθά και υπηρεσίες. Ειδικότερα, παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ο ΦΠΑ 6% στα είδη ατομικής υγιεινής, και έως τις 30 Σεπτεμβρίου το 13% για τους κλάδους του θεάματος και της εστίασης.

Παρατείνεται, με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, το μειωμένο καθεστώς ΦΠΑ σε «ευαίσθητα» αγαθά και υπηρεσίες.

Ειδικότερα, παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της (30 Απριλίου 2021) έως και την:

-31η Δεκεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% στα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας (ιατρικές μάσκες και γάντια, σαπούνι, αντισηπτικά, αιθυλική αλκοόλη) του Κώδικα ΦΠΑ.

-30η Σεπτεμβρίου 2021, η ισχύς εφαρμογής μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13% για πρόσωπα και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παροχής υπηρεσιών που αφορούν σε εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, μεταφορά προσώπων και των αποσκευών τους, εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση τους τελικούς καταναλωτές/λήπτες των υπηρεσιών.

www.ertnews.grΤο άρθρο Μειωμένος ΦΠΑ: Για ποια αγαθά και υπηρεσίες παρατείνεται εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/oikonomia/elladaoikonomia/meiomenos-fpa-gia-poia-agatha-kai-ypiresies-parateinetai/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μειωμένος ΦΠΑ: Για ποια αγαθά και υπηρεσίες παρατείνεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">