ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αυστραλία: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στο Σίδνεϊ

Αυστραλία/ Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Επί ημέρες η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας αντιμετωπίζει καταστροφικές καταιγίδες και εκτεταμένες πλημμύρες, που οφείλονται στο φαινόμενο La Nina.

Σήμερα στη 1μμ οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα ενός πνιγμένου άνδρα, μέσα στο αυτοκίνητο του, στα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ. Το όχημα που οδηγούσε παρασύρθηκε από τα νερά της πλημμύρας, στο Hidden Valley Lane. Τα στοιχεία του νεκρού δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκότ Μόρισον δήλωσε στο κοινοβούλιο: “Αυτή είναι μια τρομερά θλιβερή μέρα για την οικογένεια. Έχουμε δει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, καθώς αυτή η χώρα έχει δώσει πολλαπλές μαχες: πυρκαγιές, ξηρασία, πανδημία και τώρα αυτές τις πλημμύρες. Εκφράζω εκ μέρους της κυβέρνησης, τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος. Προσευχόμαστε για αυτούς”.

Η κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει λάβει περισσότερες από 11.000 κλήσεις για βοήθεια κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, με τις χειρότερες πλημμύρες σε εξέλιξη, η υπηρεσία έλαβε 1.100 κλήσεις. Και από την Παρασκευή, τα πληρώματα έχουν πραγματοποιήσει 976 διασώσεις, από πλημμύρες σε όλη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Οι αιτήσεις για αποζημιώσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεπεράσει τις 11 χιλιάδες.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Αυστραλία: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στο Σίδνεϊ εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kosmos/aystralia-enas-nekros-apo-tis-plimmyres-sto-sidnei/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αυστραλία: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στο Σίδνεϊ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">