ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας βρισκόμαστε στο ίδιο και ίσως χειρότερο σημείο από εκείνο της αρχής.

Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να μην παίρνουν ουσιαστικά μέτρα, αποποιούνται τις ευθύνες τους, και στρέφουν την ευθύνη μόνο στους πολίτες, ενοχοποιώντας τους διαρκώς.
 
Τα μέτρα που παίρνουν είναι:
 
1. Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, ενώ έχει επισημανθεί από την αρχή, και από το ΜΚΙΕ, αλλά και από πολλούς άλλους, η ανάγκη ενδυνάμωσής του για αντιμετώπιση της ασθένειας στη γέννησή της και στο σπίτι, και όχι η συρροή κατευθείαν στα νοσοκομεία.
 
2. Η αλλοπρόσαλλη εφαρμογή  του lockdown χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου σε χώρους με υψηλή μετάδοση, όπως είναι οι χώροι εργασίας και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις ώρες αιχμής.
 
3. Ο συνεχής εκφοβισμός και η ενοχοποίηση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, που ασκούν ψυχολογική πίεση και παραλύουν την κοινωνία καθιστώντας την ευάλωτη, και παράλληλα αποσιωπούν τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
4. Η εναπόθεση της λύσης του προβλήματος στα εμβόλια και μόνο, χωρίς ουσιαστική μέριμνα για αντιμετώπιση των ήδη ασθενούντων, που αφήνονται στην ηρωική προσπάθεια, με πενιχρά μέσα, του αβοήθητου και αποδυναμωμένου υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων.
 
5. Η αύξηση των μονάδων covid εις βάρος όμως των άλλων παθήσεων, με τραγικά αποτελέσματα για τους ασθενείς με άλλα σοβαρά νοσήματα.
Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι ασθενείς τηλεφωνούν στο ΜΚΙΕ, ζητώντας γιατρό για να τους εξετάσει. 

Οδηγούμαστε ολοταχώς σε υγειονομική βόμβα, που θα προκαλέσει αύξηση της νοσηρότητας αλλά και της θνησιμότητας στο γενικό πληθυσμό. 
 
Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, για αυτό που συμβαίνει, και την καλούμε, έστω και τώρα, να αναλάβει αυτές που της αναλογούν, και να πράξει αυτά που επιτάσσει η τραγική πραγματικότητα.
Οι πολίτες έχουν δείξει μεγάλη υπευθυνότητα, και θα δείξουν ακόμα μεγαλύτερη όταν δουν την Κυβέρνηση  να αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες.
 
 
ΟΜΑΔΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
www.mkiellinikou.org
Τηλέφωνο: 2109631950
emailmkiellinikou@gmail.com


Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Επικίνδυνα αλλοπρόσαλη είναι σε πολλούς τομείς η διαχείριση στο τόπο μας, αρχής γενομένης από την διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, ορισμένες τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, κ.α.

Ενδεικτικά: Μακροχρόνια άνεργοι , των οποίων η ανανέωση των δελτίων ανεργίας γινόταν στον Ο.Α.Ε.Δ Γλυφάδας , εν μέσω πανδημίας covid , επισκεπτόμενοι τον Ο.Α.Ε.Δ τους ανακοίνωναν ότι η ανανέωση των δελτίων ανεργίας δεν γίνεται πλέον στον Ο.Α.Ε.Δ και πρέπει να την κάνουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά.

Δεδομένου ότι αρκετοί αντιμετώπισαν πρόβλημα κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική σελίδα του Ο.Α.Ε.Δ , και δεν μπόρεσαν να κάνουν την ανανέωση του χρόνου ανεργίας , επισκέφτηκαν τον Ο.Α.Ε.Δ  εξηγώντας στους υπαλλήλους τι ισχύει ώστε να υπάρχει εμπρόθεσμη παρουσία.

Δυστυχώς ο Ο.Α.Ε.Δ όχι απλά δεν συνέδραμε ώστε να γίνουν οι ανανεώσεις των δελτίων ανεργίας όσων δεν μπόρεσαν να τις κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονικά , δεν αναγνωρίζει ούτε την παρουσία τους η οποία έγινε εμπρόσθεσμα στον Ο.Α.Ε.Δ.

Απόροια αυτής της καταστάσεως είναι ότι οι μακροχρόνια άνεργοι πλέον δεν εμφανίζονται ως μακροχρόνια άνεργοι και δεν δικαιούνται απολύτως τίποτα από τις επιδοματικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

# Αυταπόδεικτα υφίσταται μια κυβέρνηση παροχών στους έχοντες και κατέχοντες, άρα ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ διαχείριση εν μέσω πανδημίας. 

# Αναλογιστείτε ότι μακροχρόνια άνεργοι νοσούντες από covid , είτε με έτερα χρόνια προβλήματα υγείας - δεδομένης αυτής της καταστάσεως - αφήνονται στην τύχη τους, και ενώ παραμένουν μακροχρόνια άνεργοι ο Ο.Α.Ε.Δ θα τους παρέχει μια νέα κάρτα ανεργίας ότι είναι νέοι άνεργοι μιας ημέρας , ενώ η κυβέρνηση θα κάνει παροχές στο σύνολο των υπολοίπων χωρίς μακροχρόνια ανεργία !!! Μήπως αυτά αποτελούν ιδιαιτερότητες αποκλειστικά της Ελλάδας ; 

ΥΓ: Αντίστοιχες καταστάσεις έχουμε διαπιστώσει με υπαλλήλους του Ι.Κ.Α οι οποίοι δεν έκαναν τις αιτήσεις σε άτομα τα οποία δεν μπορούσαν να τις κάνουν οι ίδιοι. ( Προφανώς λογίζεται ''εγκληματική πράξη'' υπάλληλος του δημοσίου να συμβάλει με κάποιο τρόπο όποιους πολίτες αδυνατούν να περαιώσουν μια αίτηση , η αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα περαιώσεως !!! )

* Λίγο αλλοπρόσαλλο είναι σήμερα και το καθεστώς του ΜΚΙΕ ( όχι προς τις θέσεις του ) - το οποίο από Ιατρείο Ελληνικού τελευταία στεγάζεται στον Δήμο Γλυφάδας - κατόπιν ενεργειών του δημάρχου, ο οποίος προφανώς έχει μέντορα τον Χρήστο Κορτζίδη , και ενώ για ειδικούς λόγους συμβάλει το ΜΚΙΕ ουδέποτε συνέβαλε δημότες Γλυφάδας ! ( Πλήν κολλητών, υποστηρικτών, συγγενών, ημετέρων, παραγόντων, προέδρων, κομματαρχών, κολαούζων, κολάκων, κ.α. τα οποία είναι γνωστά , χιλιάδες, και δεδομένα.  Το αντίστοιχο και ο Χ. Κορτζίδης , ουδέποτε συνέβαλε ορισμένους της ''αντίπερα όχθης'' , άσχετα αν ''συνέπλεαν'' στα ίδια ιδεολογικοπολιτικά χωράφια.  )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb