ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύπρος: Απαντητική επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ από τον Ν. Αναστασιάδη

ανταπόκριση από τη Λευκωσία για την ΕΡΤ: Μανιάνα Καλογεράκη

Απαντητική επιστολή, με την οποία εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόσκληση που έλαβε για την άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου απέστειλε σήμερα 2/3/2021 στον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του προς τον ΓΓ των ΗΕ για τις προσπάθειες του αλλά και για τις προσπάθειες της Ειδικής Απεσταλμένης του για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ, για την επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τη σύγκληση της Διάσκεψης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα και τη αποφασιστικότητα του να εμπλακεί με πραγματική πολιτική βούληση στις συνομιλίες της άτυπης Διασκέψεως, ώστε να εξευρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει στην επανάληψη των συνομιλιών για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση της μέχρι τώρα εργασίας που έγινε, της συναντίληψης που καταγράφηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2019, στο Βερολίνο, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αρχών και αξιών της ΕΕ και των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής.

www.ertnews.gr

Το άρθρο Κύπρος: Απαντητική επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ από τον Ν. Αναστασιάδη εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kypros-apantitiki-epistoli-ston-gg-ton-ie-apo-ton-n-anastasiadi/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύπρος: Απαντητική επιστολή στον ΓΓ των ΗΕ από τον Ν. Αναστασιάδη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb