ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Matteo Salvini στην ΕΡΤ: O χρόνος για διάλογο με την Τουρκία έχει τελειώσει – Ιστορική αποτυχία της Ευρώπης το εμβολιαστικό

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα ο Matteo Salvini, αρχηγός του κόμματος Lega και μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού της Κυβέρνησης Draghi, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στην Ιταλία, όπου απάντησε και στις ερωτήσεις του ανταποκριτή της ΕΡΤ, Κρίστιαν Μαυρή.

Τον τελευταίο καιρό έγιναν προσπάθειες προσέγγισης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Μπορείτε να μας αναλύσετε την θέση της Κυβέρνησης (της Ιταλικής) και, σε περίπτωση που είναι διαφορετική, την δική σας άποψη για το θέμα αυτό;

Είμαι απολύτως αντίθετος σε οποιαδήποτε επιζώσα υπόθεση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και σε οποιαδήποτε προσέγγιση του τουρκικού καθεστώτος, το οποίο ελάχιστη σχέση έχει με δημοκρατία και σεβασμό, από ένα πλαίσιο (της Ευρώπης) που θα έπρεπε να θέτει τις ελευθερίες και τα δικαιώματα πάνω απ ‘όλα.

Αποχώρησαν από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, συλλαμβάνουν όσους θεωρούν αντιφρονούντες, αλλάζουν εκλογικούς νόμους, θέτουν εκτός νόμου κόμματα. Νομίζω πως δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεκτός ο εκβιασμός στο πετσί εκατομμυρίων προσφύγων από αυτό που είναι ένα ισλαμικό καθεστώς.

Και ως εκ τούτου πιστεύω ότι ο χρόνος για διάλογο δυστυχώς τελείωσε εδώ και καιρό. Επίσης θυμάμαι ότι η Τουρκία καταλαμβάνει στρατιωτικά ένα τμήμα μιας χώρας-μέλους της ΕΕ για πολύ καιρό (Κύπρος) …

Γνωρίζω ότι υπάρχουν δίκες και διαδικασίες σε εξέλιξη ακριβώς για ζητήματα δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη δικαιοσύνη έναντι ορισμένων κρατών μελών, σκέφτομαι την Πολωνία και την Ουγγαρία (που ανέφερα νωρίτερα). Οπότε η συζήτηση περί δημοκρατίας με τον Ερντογάν αυτή τη στιγμή μου φαίνεται ένα απολύτως άχρηστο εγχείρημα.

Ποια η τοποθέτησή σας σχετικά με την διαχείριση των εμβολίων από την ΕΕ, ειδικά τώρα που το κόμμα σας είναι μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού?

Παντελής αποτυχία. Μία από τις ιστορικές αποτυχίες της Ευρώπης είναι οι φαρμακευτικές προμήθειες. Μας εξήγησαν ότι όλοι μαζί θα επωφελούμασταν από ευνοϊκούς όρους στις διαπραγματεύσεις με τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες. Είναι κάτω από το βλέμμα όλων η δραματική και συγκλονιστική αποτυχία, με καθυστερήσεις, προεπιλογές … Περιμένουμε ακόμα κάποιον στις Βρυξέλλες να πληρώσει για αυτά τα λάθη που κοστίζουν χιλιάδες ζωές.

Πρέπει να πω ότι η χώρα που κερδίζει τη μάχη των εμβολίων στην ήπειρό μας αυτή τη στιγμή είναι η Μεγάλη Βρετανία. Η οποία με το Brexit υποτίθεται πως θα υπέφερε κάθε είδους αντιξοότητες και θα αποκλειόταν από το πλαίσιο των νικητών και των επιτυχημένων. Όταν το Λονδίνο καταγράφει μηδέν θανάτους ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, δυστυχώς, η μέτρηση συνεχίζεται, προφανώς κάποιος έκανε λάθος.

Λέγοντας αυτό, δεν είμαστε εδώ απλώς για να σκεφτούμε ποιος έκανε λάθος, εργαζόμαστε ως ιταλική κυβέρνηση για μια εγχώρια παραγωγή εμβολίων. Θα μας άρεσε ώστε η Ευρώπη να κάνει αρετές αυτά τα σφάλματα και να προχωρήσει σε μια ενοποίηση και ηπειρωτική παραγωγή αυτού (του εμβολίου) και άλλων προϊόντων που σώζουν ζωές, αλλά το να αρνηθούμε τα προφανή στοιχεία μου φαίνεται απίστευτο. Οπότε καλά κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες που απευθύνονται και αλλού για να σώσουν τις ζωές των πολιτών τους.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Matteo Salvini στην ΕΡΤ: O χρόνος για διάλογο με την Τουρκία έχει τελειώσει – Ιστορική αποτυχία της Ευρώπης το εμβολιαστικό εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/evropi/matteo-salvini-stin-ert-o-chronos-gia-dialogo-me-tin-toyrkia-echei-teleiosei-istoriki-apotychia-tis-eyropis-to-emvoliastiko/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Matteo Salvini στην ΕΡΤ: O χρόνος για διάλογο με την Τουρκία έχει τελειώσει – Ιστορική αποτυχία της Ευρώπης το εμβολιαστικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">