ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Σ. Ράμφος για τον Δ. Κουφοντίνα και το ελληνικό #MeToo (audio)

O Δημήτρης Κουφοντίνας, το ελληνικό #MeToo, η πολιτικοποίηση ηθικών ζητημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας και διαφορετικής συνέντευξης που παραχώρησε ο γνωστός φιλόσοφος και συγγραφέας Στέλιος Ράμφος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη.

Όσον αφορά στον εκτελεστή της 17Ν, ο κ. Ράμφος αναφέρθηκε στο ψυχολογικό προφίλ του Δημήτρη Κουφοντίνα, λέγοντας ότι στην παιδική του ηλικία ήταν ένα «συνεσταλμένο παιδί» και, όταν εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση, έγινε μια «βαθιά ψυχική αλλαγή», η οποία και αποτυπώθηκε στον τίτλο του βιβλίου του Δ. Κουφοντίνα, δηλαδή ήταν «σαν να γεννήθηκε για δεύτερη φορά». «Έφυγε η συστολή και ξαφνικά αυτό το αδύναμο και ατροφικό, συνεσταλμένο εγώ του ανθρώπου πήρε άλλες διαστάσεις. Το αδύναμο εγώ πήρε διαστάσεις υπερεγώ. Γεννήθηκε μέσα του μία τρομερή δύναμη, η οποία επιβεβαιωνόταν κάθε φορά με τις εκτελέσεις» επισήμανε ο Στέλιος Ράμφος. Σε σχέση με την απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει ο καταδικασμένος τρομοκράτης, ο κ. Ράμφος είπε ότι «του είναι αδιάφορο αν θα πεθάνει, από τη στιγμή που θα πεθάνει σύμφωνος με το υπερεγώ του».

Σε σχέση με την πολιτικοποίηση ηθικών ζητημάτων, ο γνωστός φιλόσοφος τόνισε ότι με αυτή «την πολιτικοποίηση τραυματίζεται η ποιότητα του δημοσίου και του πολιτικού διαλόγου», ενώ «θα έπρεπε να αποβλέπει στην κοινωνική συνοχή». Και συμπλήρωσε ότι «ο τρόπος του συνεχούς αλληλοφαγώματος στην πολιτική μας ζωή, οφείλεται στο γεγονός ότι η πολιτική εγκαταλείπει τον ρόλο της ως παράγοντας κοινωνικής συνοχής» και «ο πολίτης, βλέποντας αυτά, κλονίζεται η εμπιστοσύνη του στην πολιτεία, στην πολιτική του ηγεσία και συμμετέχει και αυτός σε έναν αλληλοσπαραγμό που αρχίζει».

www.ertnews.gr

Το άρθρο Ο Σ. Ράμφος για τον Δ. Κουφοντίνα και το ελληνικό #MeToo (audio) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.



source https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/o-s-ramfos-gia-ton-d-koyfontina-kai-to-elliniko-metoo-audio/
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Σ. Ράμφος για τον Δ. Κουφοντίνα και το ελληνικό #MeToo (audio) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">